Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

“ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΑΡΑ” στη πόλη του Lowell, Massachusetts


Καλό ταξίδι και “εις ανώτερα” είπε το Lowell στην Γενική Πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά

Από αριστερά: Γεώργιος Ζαχαρούλης (Πρόεδρος της κοινότητας Αγία Τριάς), Ιφιγένεια Καναρά (Γενική Πρόξενος), Γεώργιος Μπεχράκης (επιχιρηματίας), Παρασκευή Σορόκεν (Μέλος της Κοινότητας, επί των Δημοσίων Σχέσεων), Βασίλειος Καυκάς (Πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας και της Ομοσπονδίας).
Photo: Joan Metropolis

Σε ένα ωραίο δείπνο που έγινε στο εστιατόριο ΟΛΥΜΙΑ στη πόλη Lowell από την Κοινότητα της Αγίας Τριάδος για την Γενική Πρόξενο συμμετείχαν η διοίκηση και στελέχη της κοινότητας αλλά και αξιωματούχοι όπως ο δήμαρχος κ. Edward Kennedy η Ομοσπονδιακή Βουλευτής Niki Tsongas, η πολιτειακή Γερουσιαστής Donahue και ο πολιτειακός βουλευτής Golden. Ακόμα, ο πρώην Γερουσιαστής και πρόεδρος του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στηβ Παναγιωτάκος ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Σταύρος Μιχαηλίδης ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Μπεχράκης με την σύζυγό του, ο και άλλοι.

Ο Δήμαρχος της πόλης έδωσε το κλειδί της πόλης στην κ. Καναρά ενώ η επίσημη διακήρυξη αναφέρει ότι “Σήμερα, 22 Ιουνίου, 2017 εορτάζεται στο Lowell ως “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΑΡΑ”.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε στον άνθρωπο Ιφιγένεια Καναρά αλλά και στην Έλληνα Καναρά Διπλωμάτη της Ελλάδας. “Μας σκλαβώσατε με την απλότητα σας αλλά και με τη συνεργασία σας. Σας ευχόμαστε και εις ανώτερα και να ξαναέρθεις στην Αμερική από άλλη μεγαλύτερη θέση. Όταν θα πάτε στην Ελλάδα να τους πείτε για το Ημερήσιο Σχολείο μας το οποίο χρειάζεται υποστήριξη για να συνεχίσει” είπε ο. Ζαχαρούλης. Ο κ. Γεώργιος Μπεχράκης αναφέρθηκε ότι η Ελληνική παρουσία στο Lowell άρχισε στα μέσα του 1800 και ότι στο Lowell ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Αγγλίας το 1903. “Εδώ στην οδό Market Street το 1924 ήταν 24 Ελληνικά καφενεία και η περιοχή είχε 25 χιλιάδες Έλληνες. Από αυτή την μεριά ήσαν οι Πελοποννήσιοι, από εκεί οι Θεσσαλοί, στην άλλη μεριά ήσαν οι Μανιάτες....” είπε ο κ. Μπεχράκης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της κοινότητας ανεγνώρησε τους αξιωματούχους έναν-έναν και είπε “εκεί που έβαλε το πήχη στο προξενείο η Ιφιγένεια Καναρά ο επόμενς θα έχει πρόβλημα να κάνει τα ίδια” και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Ακολούθησε το φαγητό και μετά μίλησε η Γενική Πρόξενος η οποία φανερά συγκινημένη είπε “Ήρθαμε εδώ με το σύζυγό μου και την κορούλα μας Σοφία, 3 χρονών τότε, στη Βοστώνη στο καινούργιο μου πόστο. Δεν γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω γιατί είχα πληροφορηθεί το μεγάλο μέγεθος της Ελληνικής Κοινότητας και έλεγα μέσα μου οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες για να εξυπηρετήσω την Ελληνική Κοινότητα αλλά και σαν διπλωμάτης της Ελλάδας.
Εγώ έκανα ότι μπορούσε με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας επηρέασε πολύ στον αριθμό του προσωπικού του Προξενείου αλλά δεν επηρέασε τις υπηρεσίες του Προξενείου. Αρχίσαμε νέα προγράμματα με την συμμετοχή των φορέων όπως είναι τα στεφάνια για το Μαραθώνιο της Βοστώνης όπου τώρα γίνεται στο Κυβερνείο και τραβάει πολύ κόσμο. Επίσης νέα προγράμματα με τα Πανεπιστήμια και άλλα Σχολεία... Σας ευχαριστώ για την βοήθεια που μας προσφέρατε και ευχαριστώ για την ωραία βραδιά απόψε, είναι τιμή για μένα. Είσαστε στη καρδιά μας...”
Η κοινότητα έδωσε αναμνηστικό δώρο στη Γενική Πρόξενο ενώ Διακήρυξη έδωσε η ομοσπονδιακή βουλευτής κ. Τσόγκα, η πολιτειακή γερουσιαστής κ. Ντάναχου και ο πολιτειακός βουλευτής κ. Γκόλντεν.
Ήταν μία ωραία βραδυά που οργανώθηκε από την κοινότητα της Αγίας Τριάδας.

Η Σύνταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου