Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οι περικοπές στο Medicaid θα πλήξουν τους Αμερικανούς στα γηροκομεία

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2017
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 90χρονη Αλις Τζέικομπς κάποτε είχε ένα εργοστάσιο και άλογα. Μεγάλωσε τέσσερα παιδιά και έθαψε δύο άνδρες. Ωστόσο, τα χρόνια που πέρασε μέσα σε ένα κέντρο στήριξης για ηλικιωμένους είχαν ως αποτέλεσμα να καταναλώσει τις οικονομίες της και πλέον στηρίζεται στο Medicaid για να πληρώνει για τη φροντίδα της στο «Dogwood Village» ένα μη κερδοσκοπικό γηροκομείο στη Βιρτζίνια.
«Νομίζεις ότι διαθέτεις αρκετά χρήματα για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, αλλά αποδεικνύεται πως όχι, και τελικά βρίσκεσαι εδώ», είναι τα λόγια της κ. Τζέικομπς προς την «Νew York Times».
Το Medicaid πληρώνει για περίπου 1,4 εκατομμύρια Αμερικανών που βρίσκονται σε γηροκομεία όπως η κ. Τζέικομπς. Καλύπτει το 20% όλων των Αμερικανών και το 40% των φτωχών ενηλίκων.
Την Πέμπτη, οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, πρότειναν μεγάλες περικοπές στο Medicaid, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ανατρέψουν το Obamacare. Λίγα ωστόσο, έχουν ειπωθεί για το τι θα συμβεί στους ηλικιωμένους Αμερικανούς που βρίσκονται σε γηροκομεία αν οι περικοπές αυτές τεθούν σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, τα προγράμματα του Medicaid απαιτείται να καλύπτουν τα έξοδα των γηροκομείων. Ωστόσο, είναι οι αξιωματούχοι των πολιτειών που θα αποφασίσουν το πόσο θα πληρώνουν στα γηροκομεία, και οι πολιτείες που βρίσκονται υπό πίεση σε σχέση με τους προϋπολογισμούς τους μπορεί να μειώνουν το ποσό που είναι πρόθυμες να πληρώνουν ή να περιορίζουν τον αριθμό των δικαιούχων.
«Οι πολιτείες θα κάνουν πιο δύσκολο το να μπορεί κάποιος να δικαιούται την κάλυψη των εξόδων του σε κάποιον οίκο ευγηρίας», είναι τα λόγια της Τόμπι Εντελμαν, η οποία είναι δικηγόρος στο Center for Medicare Advocacy.
Οι πολιτείες επίσης ίσως επιτρέψουν στα γηροκομεία να απαιτούν από τις οικογένειες των τροφίμων τους να πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων, όπως προβλέπει η κ. Εντελμαν.
Οι 150 τρόφιμοι του Dogwood Village είναι μεταξύ άλλων δάσκαλοι, αγρότες, γιατροί και δικηγόροι. Αρκετοί από αυτούς μπήκαν εκεί καλύπτοντας μόνοι τους τα έξοδά τους αλλά κατέληξαν να βασίζονται στο Medicaid, αφού πρώτα διέθεσαν το σύνολο της περιουσίας τους.
Τόσο η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής όσο και η αύξηση του κόστους της υγείας έχει κάνει ένα ποσοστό της τάξεως του 64% των Αμερικανών που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας να στηρίζονται στο Medicaid. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι το 2015 στην Αλάσκα, το Μισισίπι και τη Δυτική Βιρτζίνια το Medicaid πλήρωνε τα περισσότερα για τα τρία τέταρτα των τροφίμων.
«Οι άνθρωποι πλέον απλά ζουν περισσότερο από τους συγγενείς τους και ξεμένουν από τις οικονομίες τους και δυστυχώς τότε το Medicaid είναι εκεί», είναι τα λόγια του Μαρκ Πάρκινσον, ο οποίος είναι πρόεδρος της American Health Care Association.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου