Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Επαναλειτουργεί το Ιονικό Χωριό έπειτα από τον ανεμοστρόβιλο




Τα επιδιορθωνένα κτίρια και το εκκλησάκι στο Ιονικό Χωριό των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής Αμειρκής στο Βαρθολομιό της Ηλείας. Φωτογραφία Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, γνωστό ως Ιονικό Χωριό, στο Βαρθολομιό της Ηλείας για τη φετινή κατασκηνωτική του περίοδο. Οι ζημιές που είχαν προκληθεί σε ευρεία κλίμακα από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πολλά κτίρια και στις εγκαταστάσεις του γενικότερα έχουν αποκατασταθεί, όπως αναγράφεται σε σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και όπως μετέδωσε ο διευθυντής του Ιονικού Χωριού π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.
Από την ημέρα που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος και προξένησε τις ζημιές συγκεντρώθηκαν πάνω από $800.000. Ανάμεσα σ’ εκείνους που συνέδραμαν οικονομικώς είναι ο Οργανισμός της «Ηγεσίας των 100» που συνέδραμε με $250.000, η οικογένεια Γεωργά από τη Νέα Υόρκη με $50.000, η κοινότητα της Αγίας Τριάδος στο Ντάλλας με $40.000, στην οποία ιερατικός προϊστάμενος είναι ο π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, πατέρας του π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη διευθυντή του Ιονικού Χωριού, η Εθνική Φιλόπτωχος της Αρχιεπισκοπής $20.000.
Επίσης, συνέβαλλαν κι άλλοι οργανισμοί όπως η AHEPA, η Λέσχη Ελληνίδων Βοστώνης, το Φεστιβάλ Χορού της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου. Δύο εκ των Μητροπόλεων συνεισέφεραν και συγκεκριμένα η Αμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νέας Υόρκης και η Μητρόπολη Ντιτρόιτ, επί πλέον 37 κοινότητες γενικώς και 35 τμήματα Φιλοπτώχου. Επίσης, χίλια άτομα έκαναν δωρεές μέσω του διαδικτύου (online).
Οι εγκαταστάσεις του μπορούν να φιλοξενήσουν διακόσια παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο και επί πλέον πενήντα άτομα προσωπικό.

Κι άλλο επιδιορθωμένο κτίριο στο Ιονικό Χωριό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από ανεμοστρόβιλο πριν μερικούς μήνες. Φωτογραφία Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Στις εγκαταστάσεις του συμπεριλαμβάνονται ιερός Βυζαντινόρυθμος ναός, ιδιωτική παραλία, πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, αμφιθέατρο, δασύλλια, μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων, υπαίθρια τραπεζαρία, γήπεδα για ποδόσφαιρο, βόλεϊ μπολ, τένις και καλαθοσφαίριση.
Από το έτος 1970 μέχρι σήμερα από το Ιονικό Χωριό έχουν περάσει δέκα εφτά χιλιάδες παιδιά εφηβικής ηλικίας, καθώς επίσης και ενήλικες νέοι. Το Ιονικό Χωριό ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος το έτος 1966, ενώ στην όλη του απόκτηση και ανοικοδόμηση συνέβαλλε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πούλος, πρώην ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αρχαγγέλων στο Στάφορντ του Κονέκτικατ και ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαδέας.
Εκτός από το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολιτιστικά, πνευματικά, εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα, γίνεται ξενάγηση των κατασκηνωτών σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας όπως στην Αρχαία Ολυμπία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Δελφοί, Αίγινα, Καλάβρυτα, Πάτρα όπου επισκέπτονται τον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέα και Αθήνα όπου επισκέπτονται την Ακρόπολη και το νέο Μουσείο, καθώς και πολλά άλλα αξιοθέατα.
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» χορηγεί κάθε χρόνο δεκάδες υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Ιονικού Χωριού.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου