Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συνεχίζεται η απεργία στην Καθαριότητα – Σε ασφυκτικό κλοιό καύσωνα και σκουπιδιών ολόκληρη η χώρα


Πέμπτη, 29 Ιουνίου, 2017

Συνεχίζεται έως και αύριο η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έκρινε ανεπαρκή τη νέα βελτιωμένη πρόταση του πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.
«Η απόφαση για τη συνέχιση της κινητοποίησης είναι μια λάθος απόφαση, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη σημερινή απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Χθε το πρωί, το εκτελεστικό μέλος της ΑΔΕΔΥ, Στ. Κουτσουμπέλης, και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Ανδρέας Σουρούνης, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους  στο αμαξιοστάσιο του Πύργου και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι απήργησαν, περισυλλέγοντας απορρίμματα μόνο από το νοσοκομείο και ευαίσθητα για τη δημόσια υγεία σημεία.
«Σήμερα (σ.σ. χθες) έκλεισε και το αμαξοστάσιο του δήμου Πύργου, αποφασίσαμε να βγαίνει μόνο ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή στο νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Γαρύφαλλος εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί λύση.
Ο κ.Κουτσουμπέλης τόνισε πως το θέμα των συμβασιούχων έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες με προσωπικό χωρίς δικαιώματα, χωρίς μονιμότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να κάνει έναν διαγωνισμό με γενναία μοριοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων.
Ο κ. Σουρούνης δήλωσε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις από την πλευρά των εργαζομένων,  με αιτιολογική έκθεση, για την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις αορίστου χρόνου και υπογράμμισε ότι με αυτά τα δεδομένα θα περάσουν σταδιακά κρίσιμες αρμοδιότητες σε ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου