Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Αναίρεση της παραπομπής μελών του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014, προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαρ. Βουρλιώτης.
Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν ήταν και  τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας).
Το θέμα της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και σε εμπειρογνώμονες που εργάζονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, αποτέλεσε πρόσφατα σημείο τριβής εκ μέρους των εκπροσώπων των θεσμών που έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση μετ΄επιτάσεως και κατά τις συζητήσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Από την πλευρά των θεσμών το θέμα της  παραπομπής σε δίκη για το ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις, όταν εκδόθηκε το σχετικό βούλευμα που τους έστελνε στο εδώλιο και είχε τεθεί ως προϋπόθεση η αναίρεσή του ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της καταβολής της δόσης. Σημειωτέον ότι υπήρξε διάταξη νόμου που απάλλασσε από ποινικές ευθύνες όσους μετείχαν στις αποφάσεις  περί ιδιωτικοποιήσεων, αρκεί να είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και να είχε υπάρξει έλεγχος εκ των προτέρων από το Ελεγκτικό Συνέδριο που να ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση.
Ετσι, μόλις το βούλευμα για την παραπομπή τριών μελών της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων εκδόθηκε, κατατέθηκε  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τους δικηγόρους Αλ. Λυκουρέζο, Ι. Γιαννίδη και Ν. Πατεράκη αίτηση  για άσκηση αναίρεσης του.
Ο κ.Βουρλιώτης  άσκησε την αναίρεση καθώς έκρινε πως το βούλευμα πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας»  αλλά και  «εσφαλμένη εφαρμογής ποινικής διάταξης». Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, δυνάμει του οποίου:
«Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η αναίρεση αφορά και στο αδίκημα της υπεξαίρεσης που είχε αποδοθεί σε τρία μέλη  της προηγούμενης διοίκησης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.  Οι συνήγοροι τους είχαν προβάλλει το επιχείρημα. ότι δεν νοείται  αποστέρηση του Ελληνικού Δημοσίου για τα ποσά των τόκων, ( αυτή ήταν η κατηγορία)που προέκυψαν από την τραπεζική τοποθέτηση του συμβατικού τιμήματος από την πώληση των 28 ακινήτων, καθώς το συγκεκριμένο ποσό πιστώθηκε στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου