Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Ιουνίου, 2017

Πιο προκλητικός από ποτέ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Διεμήνυσε από την Ελβετία, ότι αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό. "Δεν θα το συζητάμε μια ζωή", είπε, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα δεχτεί ποτέ την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων.


  • Tην Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες θα αρχίσουν να αναρτώνται στα σχολεία από τις 11 το πρωί. Πού αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις.
  • Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Ακρωνύμια», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο φιλόλογος-συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης.
  • «Η Ελλάδα δε θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής. Για αυτό και η Ελλάδα δε θα αναζητήσει το καλοκαίρι του 2018 πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
  • Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
  • Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα απορριμματοφόρα άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει -ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Κόσμος

  • Ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιχείρησε να ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος έξω από τέμενος σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό.
  • Στο σημείο της Μοσούλης που βρίσκεται το ρημαγμένο, αλλά και ιστορικό τέμενος του αλ Νούρι έφτασαν οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη πλέον δεν ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε «το τέλος του ψευδοκράτους» των τζιχαντιστών.
  • Μετά την επίθεσή του, αυτή την εβδομάδα, εναντίον του CNN, των New York Times και της Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε αυτή τη φορά τα βέλη του εναντίον δύο παρουσιαστών του MSNBC, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους -ακόμα και για το επίπεδο του Ντόναλντ Τραμπ- προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
  • Σε θέμα ύψιστης σημασίας έχει αναγάγει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλόφιλων αύριο στη Μπούντεσταγκ. Χριστιανοδημοκράτες αμφιβάλλουν για τη συνταγματικότητά του.
  • Η φετινή Σύνοδος της G20 -που γίνεται στο Αμβούργο- αναμένεται να είναι μία από τις πλέον συγκρουσιακές των τελευταίων ετών με δεδομένες τις θέσεις και τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Η καγκελάριος Μέρκελ έθεσε την ατζέντα, στέλνοντας πολλά μηνύματα. Ενιαίο μέτωπο από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών.

Οικονομία

  • Στην εκτίμηση ότι η απώλεια των πρώτου εξαμήνου του 2015 για την ελληνική οικονομία ήταν 100 δισ. ευρώ προχώρησε ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Παρατείνεται ως τις 17 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων. Η αρχική προθεσμία έληγε αύριο Παρασκευή, 30 Ιουνίου.
  • Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ επέκρινε με σφοδρότητα την δημοσιονομική «απόκλιση» των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν από αυτήν του προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ και εξήγγειλε νέες περικοπές δημοσίων δαπανών για να αντιμετωπιστεί αυτή η «απαράδεκτη» κατάσταση και να τηρηθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
  • Στα 314,897 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2016, σύμφωνα με την ετήσια ενημερωτική έκδοση του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους και του δανεισμού του κράτους.
  • Για το νέο τρόπο υπολογισμού του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback) για τη φαρμακευτική δαπάνη, σε περίπτωση υπέρβασης των προκαθορισμένων ορίων, και την πιθανότητα εξαίρεσης ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων απ' αυτόν, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών.

Αθλητισμός

  • Οκτώ λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα χρειάστηκε η Γερμανία για να βάλει τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση επί του Μεξικού με 4-1 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι.
  • Τι και αν πριν από μερικά χρόνια η σχέση τους κυρίως στην Εθνική πέρασε μια δύσκολη περίοδο (έπειτα από ένα τσακωμό σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού), οι Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Τζαβέλλας θα είναι πλέον συμπαίκτες στην Αλάνιασπορ της Τουρκίας! Ο πρώην πλέον άσος του Ατρομήτου ανακοινώθηκε από τον τουρκικό σύλλογο που την περσινή σεζόν τερμάτισε στη 12η θέση.
  • Κάτι που ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες επιβεβαίωσε με τη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γιουβέντους. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έβαλε και τυπικά «τίτλους τέλους» στη συνεργασία της με τον Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι.
  • Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντεστό στον παρατηρητή του ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.
  • Μπορεί ο Παναθηναϊκός να «έχασε» τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΑΕΚ, ωστόσο, η θέση του έμεινε κενή μόνο για λίγες ώρες. Ο Όμρι Άλτμαν συμφώνησε σε όλα με τους «πράσινους» και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου την Παρασκευή θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου