Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ EXIT POLL ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Αλβανία: Προβάδισμα των Σοσιαλιστών του Ράμα δίνει το πρώτο exit poll

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, καθώς, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing, προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να συγκεντρώσει έως και το 34% των ψήφων.
  
«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης και όχι για επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Αντόνιο Νότο.

Τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα. 

Περισσότεροι από 2.500.000 αλβανοί πολίτες κλήθηκαν να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας. 

Oι κυβερνώντες Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Eντι Ράμα και οι αντίπαλοί τους Δημοκρατικοί του Λουλζίμ Μπασά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία με στόχο να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, που θεωρούνται κρίσιμες για την υποψηφιότητα της χώρας στην ΕΕ.
 
Κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφάλισε τις 70 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία στις εκλογές του 2013 ούτε του 2009. 

Η ψηφοφορία πήρε μία ώρα παράταση (έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας), λόγω της χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, σε μια πολύ ζεστή ημέρα, όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις 16.00 τοπική ώρα, η συμμετοχή ανερχόταν σε μόλις 35,67%, ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Τα πρώτα exit polls αναμένονται το βράδυ της Κυριακής (21.15 ώρα Ελλάδας), αλλά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα τη Δευτέρα. 

Στις εκλογές έλαβαν μέρος συνολικά 18 κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις - στον βαθμό που αυτές στην Αλβανία μπορεί να θεωρηθούν αξιόπιστες - να δίνουν μεν ένα προβάδισμα στους Σοσιαλιστές του Εντι Ράμα, όχι όμως και την αυτοδυναμία.

Τα γκάλοπ φέρουν δεύτερο το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενταξη, με τα υπόλοιπα να δίνουν μάχη για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε με χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ομως στη διαδρομή η ρητορική εκτροχιάστηκε από τα όρια του ήπιου πολιτικού λόγου, με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γύρω από θέματα διαφθοράς, εξαγοράς ψήφων, ακόμα και διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου