Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

«Καραβάνι» διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας


  Ένωσαν όλοι τη φωνή τους
Όλοι μια φωνή, όλοι εκεί, όλοι μπροστάρηδες στον αγώνα για ένα και μοναδικό σκοπό: «Να μην κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας».
Η Αμαλιάδα χθες ξεσηκώθηκε, η Αμαλιάδα χθες έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση και προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα επιστρέψει την υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου.
‘Το Καραβάνι της Υγείας’, το ‘Καραβάνι σωτηρίας για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας’, ήταν η απάντηση σε όσους σχεδιάζουν να απαλείψουν από τον Υγειονομικό χάρτη του Νομού Ηλείας μία ιστορική Νοσηλευτική Μονάδα που προσέφερε, προσφέρει και θα εξακολουθήσει να προσφέρει, στους κατοίκους του δήμου Ήλιδας και στους κατοίκους ολόκληρης της βόρειας Ηλείας, παρά τις αντιξοότητες, παρά τις ελλείψεις, παρά τα προβλήματα.
Και το σημαντικότερο είναι ότι η απάντηση χθες δόθηκε κυρίως από τους εργαζόμενους και τους πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να μπουν μπροστά και να ακυρώσουν τα όποια σχέδια οραματίζονται όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της υγείας στην χώρα.
Άλλωστε, το κεντρικό σύνθημα χθες ήταν: «Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και στο τέλος θα νικήσουμε!».
Στήριξη από όλους
Το ‘Καραβάνι της Υγείας’ που διοργανώθηκε χθες στην Αμαλιάδα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στηρίχθηκε από όλους και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η πορεία πραγματοποιήθηκε κανονικά με την συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι το Νοσοκομείο ενώνει…
Τα καταστήματα της πόλης έκλεισαν, οι υπηρεσίες του δήμου δεν λειτούργησαν και η πορεία διαμαρτυρίας στηρίχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, τον δήμο Ήλιδας, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο εργαζομένων δήμων, το Εργατικό Κέντρο, τους φαρμακοποιούς, την Ομάδα Παραγωγών και τους αγρότες, τους αυτοκινητιστές ταξί, τους δικυκλιστές, την ΟΕΒΕ, τους ηλεκτρολόγους, τους κρεοπώλεις, τον Σύλλογο γυναικών Χαβαρίου, τον Σύλλογο ‘Πύρρων’, τους μεσίτες, τοπικές οργανώσεις κομμάτων, το Επιμελητήριο, αθλητικά σωματεία ενώ και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στηρίζει τον αγώνα και οι ιερείς της πόλης ήταν εκεί.
Παρόντες και εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία ‘Άγιος Ανδρέας’ Πατρών, Πύργου, από τους Μολάους και την Κυπαρισσία.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου τα μεγάφωνα ηχούσαν αγωνιστικά τραγούδια, δίνοντας παλμό.
Δεκάδες πολίτες έδωσαν το παρών και ένωσαν την φωνή τους με τα συνθήματα των εργαζομένων, καθιστώντας σαφές ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου αλλά διεκδικούν και απαιτούν την αναβάθμισή του, ζητώντας από την κυβέρνηση να το ενισχύσει με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και με εξοπλισμό.
Πριν την έναρξη της πορείας χαιρέτησαν και κάλεσαν σε αγώνα διαρκείας, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βασίλης Μιχαλόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, ενώ χαιρέτησαν και δήλωσαν στήριξη στον αγώνα εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας ο π. Παναγιώτης Γιατράς και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος.
Με συνθήματα
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, με τους δικυκλιστές να προπορεύονται, ακολουθούσαν τα ταξί και αμέσως μετά αγρότες με τρακτέρ, τα οποία είχαν αναρτήσει διάφορα πανό με συνθήματα και καυστικά μηνύματα με μεγάλους ‘πρωταγωνιστές’ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Και πίσω πεζοί, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες, οι οποίοι με παλμό έδειξαν ότι αντιστέκονται στα σχέδια της κυβέρνησης.
Της πορείας προπορεύονταν αστυνομικοί από το Τμήμα της Τροχαίας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, καθώς και αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι απέκλειαν τους δρόμους και φρόντισαν για την λήψη των μέτρων ασφαλείας.
Το ‘Καραβάνι της Υγείας’ διέσχισε την οδό Ευαγγελιστρίας, εν συνεχεία τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου και Δεληγιάννη, συνέχισε στην Ερμού και από εκεί στην οδό Αντωνίου Πετραλιά και λίγο πριν τις 11:30 έφθασε στον κόμβο Παπακασελά.
Οι συμμετέχοντες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ τόσο ο κ. Γιαννακός όσο και ο κ. Μιχαλόπουλος επανέλαβαν ότι ο αγώνας θα είναι διαρκείας και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ή οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο στη χώρα. Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόπουλος στηλίτευσε και την ενέργεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, να αποστείλει χθες το πρωί έγγραφο στους διοικητές των Νοσοκομείων για να υπολογίσουν ως απεργία την χθεσινή ημέρα για τους εργαζόμενους.
ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενοι ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση και τους κάλεσαν σε επαγρύπνηση, αφού ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα, αν και όπως είπαν η κυβέρνηση χθες πήρε ένα ισχυρό μήνυμα.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου