Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Happy New Year, 2020, Health, Prosperity, Happiness

Happy New Year, 2020, Health, Prosperity, Happiness

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά

Γεμάτη Υγεία, Προκοπή και Ευτυχία

Τώρα που άλλαξε η χρονιά και ευχές ο κόσμος δίνει

εύχομαι κάθε όνειρο αληθινό να γίνει

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2017

Στο κοινοβουλευτικό «εδώλιο» ο υπουργός Αμυνας - Απέφυγε να δώσει απαντήσεις
Οι αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη καίνε τον υπουργό Αμυνας, που καλείται τώρα στη Βουλή να δικαιολογήσει τις πράξεις του
Απέφυγε να δώσει απαντήσεις ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της Βουλής στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Με τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του υπουργού Αμυνας στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, ο υπουργός Αμυνας απάντησε χωρίς επιχειρήματα σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τις επαφές του με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη. 
Με την πίεση κατά της κυβέρνησης να κορυφώνεται και τις μουρμούρες στο εσωτερικό της να εντείνονται, οι απαντήσεις Καμμένου αναμένονταν από ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση, διαθέτοντας πλήρη πολιτική κάλυψη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αφού το Μαξίμου επιμένει να καταλογίζει στη ΝΔ «συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης Καμμένου για λογαριασμό επιχειρηματία» - φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίχως όμως να τον κατονομάζει.
Για το ίδιο ζήτημα απάντησε , χωρίς στην ουσία να πεί κάτι καινούργιο, σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε παραδεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα τις προσωπικές επαφές του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Αμυνας ενήργησε προκειμένου να πείσει τον ισοβίτη να καταθέσει για την αλήθεια της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ωστόσο, είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει, μιλώντας για «υποτιθέμενη συνομιλία».


ΝΔ: ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, όσον αφορά την παρουσία του κ. Καμμένου στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή:

«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημέρων με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν. Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Πρόκειται για προσπάθεια κάλυψης του κυβερνητικού εταίρου που ακυρώνεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, οι οποίες δημιουργούν ένα σκηνικό πολιτικής ασφυξίας και για το Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 12 φορές με τον Γιαννουσάκη. «Η αποκάλυψη εκθέτει ακόμη περισσότερο τον υπουργό Αμυνας, αλλά και την κυβέρνηση. [...] Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής. Είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Εάν ο κ. Καμμένος έχει πράγματι τηλεφωνήσει στον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης, τότε δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση και σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση της εμπλοκής του» δήλωσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Το Μαξίμου επιμένει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον υπουργό Αμυνας και κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, με αφορμή τις χθεσινές δημοσκοπήσεις, ότι «η ΝΔ βρίσκεται σε πολιτική απελπισία», ενώ κάνουν λόγο για «ταύτισή της με επιχειρηματίες, αποδεχόμενη σκοτεινές μεθόδους υποκλοπών και εκβιασμών». Νωρίτερα, δι' επίσημης ανακοίνωσης, η κυβέρνηση είχε απαντήσει στη ΝΔ ότι «η επιλογή της να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία».


Η ΣΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. Παρά την ανοιχτή στήριξη του Μαξίμου προς τον Πάνο Καμμένο, στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού είναι να μην αγγίζει την υπόθεση και να επιχειρεί να δώσει έμφαση στην ανάδειξη των θετικών της συμφωνίας του Eurogroup και τη στροφή στην καθημερινότητα. Ετσι, σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα επανεκκινήσει τον κύκλο των επισκέψεών του σε υπουργεία πρώτης γραμμής (Υγείας, Εργασίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ.λπ.), ενώ στα μέσα Ιουλίου θα κάνουν πρεμιέρα τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, αρχής γενομένης από τη Δυτική Μακεδονία.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προ ημερησίας για την οικονομία την επόμενη Δευτέρα, η οποία θεωρείται ότι θα «απλωθεί» σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της επικαιρότητας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Καμμένου. Την ίδια στιγμή, το άνοιγμα που πραγματοποίησε στην Κεντροαριστερά ερμηνεύεται από πολλούς ως προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικής λύσης, σε περίπτωση που «τσακίσει» η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου