Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 2017

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21:30 στην Χαλκίδα. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της Χαλκίδας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.
  • Το βίντεο που δείχνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο και να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη, φέρνει η ΝΔ στη Βουλή. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας Αδωνις Γεωργιάδης καθώς ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.
  • Τα 1.009 έφτασαν τα μη κατοικήσιμα κτίσματα στη Λέσβο, όπως προκύπτει από τις 1.771 αυτοψίες που έγιναν στο νησί μετά το σεισμό, μέχρι σήμερα.
  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων. Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.
  • «Η Βρίσα θα ξαναγίνει όπως ήταν» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών από το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων.

Κόσμος

  • Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Πέμπτη στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός Eυρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορική» και πρόσθεσε ότι οι ηγέτες ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις ασφάλειας.
  • Το Brexit είναι το κεντρικό θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για τα σχέδιά της να προστατεύσει τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία, μετά το Brexit. Ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα, χρησιμοποιώντας στίχους του Τζον Λένον και Πολ Μακ Κάρτνεϊ.
  • Tην ανάγκη να «επαναπροσδιοριστεί» η ΕΕ ως η «Ευρώπη που προστατεύει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Αφού πρώτα προειδοποίησε τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να μην προχωρήσει σε διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες τους, ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται τώρα ότι ούτε τις κατέγραψε, ούτε υπάρχουν κασέτες από τις επαφές του με τον Κόμεϊ.
  • Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία

  • Στοιχεία που προκαλούν εντύπωση για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων και το επίπεδο των τιμών πώλησης στις ημέρες μας καταγράφει εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών.
  • Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοτιτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.
  • Αύξηση του ΑΕΠ έως και κατά 1,6 δισ. ευρώ στο σύνολο της επόμενης δεκαετίας, υπολογίζεται ότι προκύπτει από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας κατά το διάστημα 2017-2026, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
  • Εγκύκλιο, με θέμα «Ένταξη στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα με έμμισθη εντολή δικηγόρων ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-Τομέα ΤΑΝ», εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.
  • Ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί πρότεινε να συνδυαστούν οι αρμοδιότητες του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων με εκείνες του προέδρου του Eurogroup, ώστε να δημιουργηθεί μια θέση υπουργού Οικονομικών της Eυρωζώνης.

Αθλητισμός

  • Η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Mediapart» αντικρούει την υπερασπιστική γραμμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, το 2003 η μητέρα του παίκτη δημιούργησε στον Παναμά το ίδρυμα «Brockton», που χρησίμευε ως δομή-ασπίδα για λογαριασμό του CR7 στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην τράπεζα ABN Amro (Γενεύη).
  • «Τελεσίγραφο» στον Μάρκους Μπεργκ έστειλε η Αλ Αΐν. Δημοσιεύματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσιάζουν την ομάδα με την οποία έχει συμφωνήσει ο Σουηδός στράικερ να του έδωσε προθεσμία 24 ωρών για να βρει λύση με τον Παναθηναϊκό, σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί σε άλλη λύση για τη «γραμμή κρούσης».
  • Για συμφωνία του Κώστα Μανωλά με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Ρωσία. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της «gazzeta», οι υπεύθυνοι της Ζενίτ συναντήθηκαν με τον τεχνικό διευθυντή της Ρόμα, Μόντσι, καταθέτοντας πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ.
  • Μία ώρα διήρκεσε η παρουσίαση του νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, τον οποίο σύστησε στους δημοσιογράφους ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Ο ίδιος εξωτερίκευσε τις απόψεις του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για τα σχέδιά του για τον ελληνικό σύλλογο, τις φιλοδοξίες του και έκανε αίσθηση η άποψη του πως δεν πιστεύει στα συστήματα και πως αυτός θα προσαρμοστεί στην λογική της ομάδας, των νέων παικτών που θα βρει, και όχι το αντίστροφο.
  • Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mundo Deportivo», η Λας Πάλμας σκοπεύει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Αραούχο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι επιδόσεις και η εξωγηπεδική συμπεριφορά του Χεσέ ανάγκασαν την ισπανική ομάδα να μην επιδιώκει την παραμονή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου