Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha συνελήφθησαν να παρακολουθούν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Δεν ήμασταν μεταμφιεσμένοι, πήγαμε να ενημερωθούμε για το πρωθυπουργικό ταξίδι, τους ενόχλησε η φωτογραφική μηχανή, δήλωσε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων.
  • Για σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ανέμους έντασης 6-7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται τα φαινόμενα αυτά να εκδηλωθούν πρόσκαιρα και την Κυριακή σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.
  • Αστυνομικός 26 χρονών στο Κιλκίς βρέθηκε την Κυριακή νεκρός από πυροβολισμό, δίπλα στην σοβαρά τραυματισμένη φίλη του που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η αστυνομία, ο αστυνομικός πυροβόλησε τη συνομίληκή του και μετά αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό πιστόλι του.
  • Οικογενειακή τραγωδία το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη μία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης, 54χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 83χρονη μητέρα του, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που είχαν, για αδιευκρίνιστη αιτία.
  • Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, καθώς η ολομέλεια του δικαστηρίου ακύρωσε τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για ελάχιστο όριο στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών που δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας, δηλαδή τα γενόσημα και τα εκτός πατέντας.

Κόσμος

  • Το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» προηγείται στις βουλευτικές εκλογές, αλλά με μειωμένο ποσοστό, σύμφωνα με τα exit polls. Μεγάλο το ποσοστό της αποχής. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τη νίκη του κόμματος, λέγοντας ότι ο ρωσικός λαός ψήφισε την Ενωμένη Ρωσία σε δύσκολες οικονομικά εποχές.
  • Μίνι Σύνοδο έχει συγκαλέσει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Αυστριακός καγκελάριος στη Βιέννη για την προσφυγική κρίση. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο συμμάχων κρατών.
  • Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι η έκρηξη στο Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα «είναι προφανώς πράξη τρομοκρατίας» αν και δεν φαίνεται «να συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία». Σημείωσε, ωστόσο, ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πολύ, πολύ αρχικό στάδιο». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σημείωσε ότι τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.
  • Σε ιστορικό χαμηλό μετά την Επανένωση καταβαραθρώνονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στο Βερολίνο στη δεύτερη κατά σειρά οδυνηρή εκλογική ήττα για την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της στο προσφυγικό. Η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd) εισέρχεται για πρώτη φορά στην κρατιδιακή Συνέλευση βάσει των exit poll. Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το μπλοκ της Μέρκελ όλα δείχνουν θα εκπαραθυρωθεί από τη συγκυβέρνηση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οικονομία

  • Με μοναδικό θέμα το νέο ειδικό μισθολόγιο και την καταβολή των αναδρομικών του, αντιπρόσωποι έξι δικαστικών ενώσεων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και του εξέφρασαν την αντίδρασή τους την πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των αποδοχών τους.
  • «Υπερβολές» και «ανακρίβειες» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, για τη φορολογία.
  • Μικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, «ψαλίδι» στις αμοιβές με νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις μέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, προαιρετική καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε επτά γερμανικές πόλεις, καταγγέλλοντας το σχέδιο για την κύρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΡ), κείμενο που προωθεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά που συναντά αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  • Από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, που θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις.

Αθλητισμός

  • Αυτό σημαίνει «βαριά φανέλα»! Όταν συγκρούονται ομάδες όπως η Ιντερ και η Γιουβέντους, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα με βάση την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι «νερατζούρι», που πριν από τρία 24ωρα ταπεινώθηκαν στο Σαν Σίρο από την Χαποέλ Μπερ Σεβά, νίκησαν στο ίδιο γήπεδο την κυρίαρχο της Serie A με 2-1.
  • Η Νις «έπεσε» από την κορυφή της βαθμολογίας στο Championnat. Αν και είχε την ευκαιρία, με νίκη επί της Μονπελιέ σήμερα στο «Σταντ ντε λα Μοσόν», να «πιάσει» εκ νέου τη Μονακό στο... ρετιρέ, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, με αποτέλεσμα οι Μονεγάσκοι να απολαμβάνουν πλέον τη «μοναξιά» της κορυφής.
  • Τον πρώτο βαθμό της στο εφετινό ισπανικό πρωτάθλημα πήρε σήμερα η Θέλτα που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την Οσασούνα στο «Σαδάρ». Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της κατάταξης. Στο απόλυτο «μηδέν» μετά από τρεις αγώνες παραμένει η Βαλένθια. Αν και προηγήθηκε στο «Σαν Μαμές», οι γηπεδούχοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο έκαναν την ανατροπή (2-1) με δύο γκολ του Αρίτς Αντουρίθ.
  • Με ανατροπή και δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περόνε στο 5΄, όμως ο Ντομίνγκες με πέναλτι στο 51΄ και ο Ιντέγε στο 75΄ χάρισαν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».
  • Αν και βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και επικράτησε του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με 2-1 στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Νωρίτερα η αποβολή του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Πασχαλάκη στο 22ο λεπτό, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι Πράσινοι επικράτησαν εύκολα με 4-0, χάρη σε δύο τέρματα του Μπεργκ και από ένα των Λουντ και Λέτο. Την πρώτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε της Λάρισας με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ «απέδρασε» από το Περιστέρι ο Παναιτωλικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου