Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, 2016

  • Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της ΝΔ και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Πυρ ομαδόν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για τη διαδικασία τηλεοπτικών αδειών, το απόγευμα της Παρασκευής, εναντίον των επιχειρηματιών Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και Ιβάν Σαββίδη.
  • Για εμπαιγμό προς τους ενστόλους καταγγέλει την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σχετικά με τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών συγκαλεί άμεσα τα όργανά του και δηλώνει έτοιμο να κλιμακώσει «στον υπερθετικό βαθμό» τον αγώνα.
  • «Φεύγω συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της άτυπης συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα.
  • Για ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών, από μία κίνηση σοκ, όπως την χαρακτηρίζει, του υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τις τριμερείς διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ και εν ψυχρώ κλείνει το Ταμείο.

Κόσμος

  • Ο Ιταλός πρωθυπουργός τραβά διαχωριστική γραμμή από τις θέσεις των Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ στην Μπρατισλάβα. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Ολάντ και Μέρκελ διότι δεν τον ικανοποιούν τα αποτελέσματα της Συνόδου ως προς την ανάπτυξη και τη μετανάστευση. «Δεν θα παίξω ρόλο ήδη γραμμένο, δεν φοβάμαι να πω ότι αυτή την φορά διαφωνώ»...
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει στη Βουλγαρία κατεπείγουσα βοήθεια ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η χώρα να προστατεύσει τα σύνορά της, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα, ανακοίνωσε από την Μπρατισλάβα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σκότωσαν υψηλόβαθμο μέλος των τζιχαντιστών σε αεροπορικό πλήγμα στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο. Ο Αλ Φαγιάντ είχε τον ρόλο του «υπουργού Πληροφοριών» του Ισλαμικού Κράτους «επιβλέποντας» την παραγωγή των βίντεο με βασανιστήρια και εκτελέσεις.
  • Δεν μπορούν να υπάρξουν παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο εάν το Λονδίνο αποδεχθεί επίσης από την πλευρά του την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου των «27» στην Μπρατισλάβα.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επανέλαβε από την Μπρατισλάβα ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εάν δεν ενεργοποιήσει πρώτα η Βρετανία το Άρθρο 50. Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση και αύριο, όμως σέβεται την επιθυμία της Βρετανίας να λάβει χρόνο. Και διαμήνυσε πως στις διαπραγματεύσεις είναι ξεκάθαρο πως θα προταθεί το συμφέρον των «27» και όχι της Βρετανίας.

Οικονομία

  • Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε ΒΒ από ΒΒ-, με θετικές προοπτικές.
  • Τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ανακοίνωσε η Attica Bank. Αναμονή για τον Θοδωρή Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
  • «Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ' άτομο, ενώ σχεδόν όλοι εστιάζουν στις μειώσεις σε συντάξεις των 1.300 ευρώ…» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις. «Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ» πρόσθεσε.
  • Υπογράφηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πίνακας με τις περιοχές.
  • Η τράπεζα Citi, που επινόησε τον όρο Grexit, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times. «Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.

Αθλητισμός

  • Εάν ξεπεράσει το κόμπλεξ που έχει απέναντι στις μικρότερες ομάδες η Λίβερπουλ θα διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο της Premier League. Στο 4ο ντέρμπι που έδωσε από την έναρξη της περιόδου και τρίτο εκτός έδρας, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε τεράστια νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι με 2-1, υποχρεώνοντας το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα. Κάπου θα ξεσπούσε η Παρί Σεν Ζερμέν και το έκανε κόντρα στην Καέν στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής της Ligue 1.
  • Τα πρώτα πρόστιμα της νέας σεζόν στη Σούπερ Λιγκ είναι γεγονός και πέντε ομάδες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στο ταμείο τους, πληρώνοντας τη συμπεριφορά των οπαδών τους οι τρεις, συν τα υβριστικά συνθήματά τους οι άλλες δύο. Ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας επέβαλε πρόστιμο στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να πληρώνουν τα περισσότερα και την ομάδα της Νέας Σμύρνης τα λιγότερα.
  • Το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι δυνατή στην έδρα της και ο πρωταθλητής θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες. Όπως και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Τρίπολη, κόντρα στον αξιόμαχο Αστέρα. Αποστολή εκτός έδρας θα έχει και η ΑΕΚ, η οποία θα παίξει στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί με τους φιλάθλους, καθώς η ΕΠΟ τον απάλλαξε από την τιμωρία του, στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Με χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν εναντίον της Φιορεντίνα, ξεκίνησε η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στο παιχνίδι αυτό ο Βλάνταν Ίβιτς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κροάτη, Μαρίν Λέοβατς, που θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική ποινής που μεταφέρει από το περυσινό πρωτάθλημα, ενώ προσανατολίζεται στο να περάσει στην αριστερή πλευρά της άμυνας τον Ισπανό, Χοσέ Κρέσπο, ως αντικαταστάτη του Λέοβατς.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απάλλαξε την ΠΑΕ ΑΕΚ από τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου