Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Βραζιλία: Οι εισαγγελείς ζήτησαν την προφυλάκιση των προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής

Τετάρτη, 8 Ιουνίου, 2016

Οι Εντουάρντου Κούνια (αριστερά) και Χενάν Καλέιρους κατηγορούνται για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας σχετικά με το γιγαντιαίο σκάνδαλο διαφθοράς στην βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras.
Βραζιλία: Οι εισαγγελείς ζήτησαν την προφυλάκιση των προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής
Οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας ζήτησαν να συλληφθούν και να προφυλακιστούν οι πρόεδροι της Γερουσίας και της Βουλής, πρώην υπουργός και πρώην αρχηγός του κράτους, για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας σχετικά με το γιγαντιαίο σκάνδαλο διαφθοράς στην βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras.
Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo, όλοι οι κατηγορούμενοι—μέλη του κόμματος PMDB του προσωρινού προέδρου Μισέλ Τέμερ—«έχουν καταγραφεί να προσπαθούν να παρακωλύσουν την έρευνα» για το σκάνδαλο στην Πετρομπράς.
Ο Τέμερ ανέλαβε την προεδρία την 12η Μαΐου, μετά την παραπομπή της κεντροαριστερής προκατόχου του Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη στην Γερουσία και την απομάκρυνσή της από το αξίωμα τουλάχιστον για τη διάρκεια της δίκης της—180 ημέρες—και οριστικά εάν κριθεί ένοχη. Η Ρουσέφ, η οποία καταγγέλλει ότι είναι θύμα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, περιμένει πλέον την οριστική απόφαση για την απομάκρυνσή της ή μη από το αξίωμά της. Κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά.

Τον Αύγουστο η δίκη της Ρουσέφ
Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας Χοντρίγκο Ζανό ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση του Χενάν Καλέιρους, προέδρου της Γερουσίας και πρώτου στην γραμμή της προεδρικής διαδοχής, αλλά και του γερουσιαστή Ρομέρου Ζούκα, για μερικές ημέρες υπουργού Σχεδιασμού της κυβέρνησης Τέμερ, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση της Πετρομπράς.
Ακόμη, ο Ζανό ζήτησε να τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην πρόεδρος Ζουζέ Σαρνέι (1985-1990), 86 ετών, αλλά και να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του. Το ίδιο αίτημα υπέβαλε για τον Εντουάρντου Κούνια, τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο της Βουλής, που απαλλάχθηκε πρόσφατα από τα καθήκοντά του αλλά «συνεχίζει να αναμιγνύεται» και να κατευθύνει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, σύμφωνα με την O Globo.
Ούτε η εισαγγελία, ούτε το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες της εφημερίδας και άλλων μέσων ενημέρωσης της Βραζιλίας, που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα για το σκάνδαλο της Πετρομπράς.
Η δίκη της Ρουσέφ προβλέπεται να διεξαχθεί τον Αύγουστο, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων (5η-21η Αυγούστου) που θα διεξαχθούν στην Βραζιλία.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου