Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Ιουνίου,2016

  • Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη, η οποία κηρύσσεται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου. Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι σε μέγεθος κάστανου σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού. Ακινητοποιημένα έμειναν περίπου 60 αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, εξαιτίας σφοδρής χαλαζόπτωσης. Διακοπή ρεύματος, χωρίς κινητά τηλέφωνα, εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια.
  • Με σύνθημα «Αγαπάτε Αλλήλους», μηνύματα κατά της ρητορικής μίσους και της ομοφοβίας και αναφορές στην πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το 5ο Thessaloniki Pride Parade, η πορεία υπερηφάνειας, στη Θεσσαλονίκη.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις με 22 οχήματα και περισσότεροι από 60 πυροσβέστες.
  • Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Ζημιές σε δύο λυόμενες κατοικίες στην περιοχή του Πόρτο Καράς.
  • «Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μάλιστα το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ.

Κόσμος

  • Ο βέλγος διπλωμάτης Ντιντιέ Ζέους, επί χρόνια ευρωπαίος αξιωματούχος, ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επικεφαλής της «Task Force Brexit», της αρμόδιας ομάδας για να διαπραγματευτεί τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως έγινε γνωστό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
  • Τουλάχιστον 15 άνθρωποι -πολίτες και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του ξενοδοχείου- σκοτώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.
  • Νηφάλιες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ζήτησε ο γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία -κόντρα στη γενική γραμμή που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες που ζητούν ένα γρήγορο διαζύγιο- δήλωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη βιασύνη για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου. «Δεν υπάρχει καμία βιασύνη για τη Βρετανία να επικαλεστεί το άρθρο 50» είπε χαρακτηριστικά.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη, ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν και τα σχόλιά του ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε το φόβο ότι θα μπορούσαν να προκηρυχθούν δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ άσκησε κριτική στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι «όταν κάποιος από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο καθυβρίζει την Ευρώπη, δεν μπορεί να τον εκλάβει κανείς την Κυριακή ως πεπεισμένο Ευρωπαίο».

Οικονομία

  • Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε το Σάββατο ότι η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τη «διάλυση της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμη» και ότι οι συνέπειες του δημοψηφίσματος της Πέμπτης πιθανόν να βλάψουν τη Βρετανία.
  • Ένα από τα δραματικότερα 24ωρα στη μετά Lehman Brothers εποχή φαίνεται ότι πέρασαν τα διεθνή χρηματιστήρια με το κλείσιμο της κάλπης που έβγαλε Brexit. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, που βάφονταν κόκκινοι από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, υπολογίζεται ότι έχασαν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ η στερλίνα υπέστη σφυροκόπημα που την οδήγησε στο ναδίρ τριών δεκαετιών.
  • O οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) για την πιστοληπτική ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit. Το outlook υποβαθμίστηκε σε αρνητικό από σταθερό, η αξιολόγηση όμως παρέμεινε στη βαθμίδα του «Αa1».

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Κουαρέσμα στο 117', η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία στο «Stade Bollaert-Delelis» της Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα ματς, που στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου αγώνα της διοργάνωσης, καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια εντός στόχου!
  • Η Ουαλία συνεχίζει το ταξίδι στην παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση του EURO 2016. Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας στο «Parc des Princes», σε αγώνα για νοκ άουτ φάση των «16» της διοργάνωσης, και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Βέλγιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Municipal» της Τουλούζ. Το μοναδικό τέρμα της βρετανικής αναμέτρησης σημειώθηκε από αυτογκόλ του ΜακΚόλεϊ στο 75΄, μετά από σέντρα του Μπέιλ.
  • Την πρώτη τους συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες και το τεχνικό επιτελειό της ΑΕΚ στα Σπάτα. Απόντες ήταν οι Γκάλο, Σιμόες, Αραβίδης, Μάνταλος που έχουν επιπλέον άδεια, αλλά και οι Τζεμπούρ, Σοϊλέδης, Φαγέ, Μπουονανότε καθώς ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται και βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου