Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2016

  • Το SolidarityNow με την υποστήριξη της UNICEF και την πολύτιμη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), προωθώντας στην πράξη την αλληλεγγύη και σε μία προσπάθεια να προσφέρει αποτελεσματική στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, λειτουργεί πρόγραμμα Κινητών Μονάδων | Blue Dots.
  • Στην αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας στοχεύει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση. Ειδικότερα, συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και 700 οργανικές θέσεις.
  • Ο θανάσιμος τραυματισμός δασκάλας μέσα σε κτίριο συγκροτήματος δημοτικών σχολείων της Κάτω Τούμπας, το Δεκέμβριο του 2012, όταν υποχώρησε η ψευδοροφή δώματος όπου είχε εισέλθει, με συνέπεια η 41 ετών γυναίκα να πέσει από ύψος δέκα μέτρων και να χάσει τη ζωή της, αναβίωσε στην αίθουσα του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
  • Η εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου, με συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.
  • Αποδέκτης παραπόνων έγινε, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από τους εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της πόλης. Μάλιστα, εργαζόμενος στο Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» αλυσοδέθηκε στην πόρτα του «Ιπποκράτειου» στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, πανελλαδικά.

Κόσμος

  • Η επιτροπή έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέστη δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus A320 και πρόσθεσε ότι αξιολογεί τα δεδομένα για 1.200 παραμέτρους της πτήσης στο πλαίσιο της ανάλυσης για τα αίτια της τραγωδίας.
  • Η Τουρκία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα. Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ανατινάχθηκε έξω από το αεροδρόμιο και οι άλλοι δύο μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου. Την ISIS κατηγορεί ο Ερντογάν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να γίνει η επίθεση σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
  • Εντοπίστηκαν από τις ομάδες διάσωσης οι 20 μαθητές που χάθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη στο Μπρίκον Μπίκονς, στην ορεινή Ουαλία.
  • Στη δημοσιότητα έρχονται συγκλονιστικά στιγμιότυπα και βίντεο από την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 41 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 230.
  • Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και νικητής της κάλπης της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα ξεκινήσει επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Οικονομία

  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έπειτα από την επιστολή-βόμβα της Cosco, με την οποία ζητά «αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα». Το νομοσχέδιο εισάγεται το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια.
  • Επιστολή-«βόμβα» η οποία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, απέστειλε η κινεζική εταιρεία Cosco στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται ήδη το σχετικό νομοσχέδιο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.
  • Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται η συζήτηση της συμφωνίας ΟΛΠ-Cosco στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έφερε προς κύρωση μία σύμβαση βελτιωμένη και με κοινωνικό «πρόσημο». Έντονη η αντίδραση της Αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- που στηλιτεύει ως ζημιογόνα, για την ίδια τη χώρα, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση.

Αθλητισμός

  • Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά απόψε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε σήμερα, Τετάρτη, από τη FIFA πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας. Όπως επισημαίνεται, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την απόφασή της. Επίσης, τονίζεται πως η ΕΠΟ επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με FIFA, UEFA και το υφυπουργείο Αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη αν δεν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.
  • Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής απονέμοντας το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) στους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες τους.
  • Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Νάπολι, εκτός κι αν η ιταλική ομάδα αφαιρέσει τη ρήτρα εξαγοράς, σύμφωνα με τον αδελφό και εκπρόσωπό του Νίκολας. Ο Αργεντινός διεθνής έχει συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι» ως το 2018, με buyout περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου