Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2016

  • Λόγω των επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια από και προς τον προορισμό αυτόν έως και 6 Ιουλίου 2016 θα μπορούν είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.
  • «Σοκ ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Αλ.Τσίπρας, στη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής. Είπε ακόμη πως είναι προφανής η διακριτή αντιμετωπίση της ΕΕ μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να τιμωρείται κάποιος που αποφασίζει να φύγει, αλλά ούτε και κάποιος που αποφασίζει να μείνει. Παρατήρησε, επίσης, πως σήμερα η ΕΕ παρουσιάζει μάλλον «εικόνα διάλυσης».
  • Μειωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια. Οι προσπάθειες για να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασής της την έθεσαν τελικά υπό μερικό έλεγχο. Σύμμαχος των πυροσβεστών η απογευματινή ισχυρή βροχή.
  • Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 6,5% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταίρας Pulse. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 23,5% έναντι 30% της ΝΔ. Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης.
  • Η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας «νότιος άξονας», το λεγόμενο κλαμπ των χωρών της Μεσογείου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.

Κόσμος

  • Επιθέσεις αυτοκτονίας συγκλόνισαν το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα 36 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 147 άλλοι να τραυματιστούν. Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας, ενώ προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Φωτορεπορτάζ, βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια» ανέφερε.
  • Την κοινή θέση των θεσμών και των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με το Λονδίνο πριν από την επίσημη κοινοποίηση από τη βρετανική κυβέρνηση της πρόθεσης εξόδου από την ΕΕ, εξέφρασαν οι τρεις πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προεδρεύοντος του Συμβουλίου της ΕΕ Μαρκ Ρούτε.
  • Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Λονδίνο και Βρυξέλλες πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
  • Με τη συμμετοχή του νέου βρετανού πρωθυπουργού είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Οικονομία

  • Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, με δικαίωμα μετάταξής τους με την ίδια σχέση εργασίας στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποχρεωτικές επενδύσεις από τον παραχωρησιούχο και αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης από 2% στο 3,5%, προβλέπει η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης που κατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφισθεί έως την Πέμπτη.
  • H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αποδέχθηκε να καταβάλει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ με την ελπίδα να επιλύσει τις δικαστικές διαφορές που συνδέονται με το σκάνδαλο Dieselgate.
  • Σε άλλον τομέα εργασίας θα χρειαστεί να μεταπηδήσουν στα επόμενα χρόνια πάνω από 640.000 Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάνονται δεν αναμένεται να ανακτηθούν, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), Τζέιμς Καλέγια. Με περισσότερους από 250.000 Έλληνες να έχουν ήδη μεταναστεύσει το cadefop απαντά ποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει τις 1.000.000 θέσεις εργασίας;

Αθλητισμός

  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Βίκτορ Ιμπάρμπο προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος Κολομβιανός επιθετικός έκανε ταξίδι 35 ωρών για να φτάσει στη χώρα μας και την Τετάρτη αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τους Πράσινους. Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Τέγκελε της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Τριφυλλιού.
  • Εφθασε στη Θεσσαλονίκη ο αμυντικός ποδοσφαιριστής Χοσέ Ανχελ Κρέσπο, προκειμένου να υποβληθεί αύριο σε ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης είναι 29 ετών και ανήκει στην Αστον Βίλλα με την οποία ήρθε σε συμφωνία ο ΠΑΟΚ για την μετακίνηση του Ισπανού αμυντικού. Σε περίπτωση που οι εξετάσεις είναι καλές ο Κρέσπο θα γίνει η 4η μεταγραφή του "δικεφάλου".
  • Οι σκόπελοι που υπήρχαν ξεπεράστηκαν και ο Τάσος Μπακασέτας είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Πανιωνίου που δέχθηκε να παραχωρήσει τον διεθνή άσο, ανήμερα των 23ων γενεθλίων του και έξι μήνες πριν από το τέλος του συμβολαίου του. Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» Χρήστος Δάρας πήγε το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλα τελείωσαν θετικά μέσα σε λίγη ώρα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου