Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Ιουννίου, 2016

  • Σοκ προκαλεί η είδηση της μαζικής δηλητηρίασης σε τραπέζι μετά από βαφτίσια στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του από σαλμονέλα, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα.
  • Τον κώδωνα του κινδύνου για τις νέες μονάδες του κρούει το ΚΕΘΕΑ, που προσφέρουν υπηρεσίες με ημερομηνία λήξης, διότι όταν σταματά η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται, κλείνουν, στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω στην χρήση και στο περιθώριο.
  • Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία και φροντίδα του Πεδίου του Άρεως απευθύνουν μέσα από επιστολή τους τα μέλη του αναπτυξιακού και εξωραϊστικού συλλόγου «Η Αθήνα» για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο άλσος.
  • «Φυλακιστήκατε και υπομείνατε. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην Ορθοδοξία. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην κανονικότητα» δήλωσε εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Προκαθημένων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη της αυτονόμου Εκκλησίας των Σκοπίων του Πατριαρχείου Σερβίας. Όλο το παρασκήνιο από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη.
  • Έκρηξη βόμβας έξω από την οικία γνωστού επιχειρηματία, στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη, σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. Αποκλεισμένη από την αστυνομία η περιοχή.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για μια οριστική, αμοιβαία κατάπαυση του πυρός, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την προσεχή υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης έπειτα από 50 και πλέον χρόνια εμφυλίου πολέμου.
  • Οι Βρετανοί ψηφίζουν για την παραμονή τους ή μη στο δημοψήφισμα, σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία αναμέτρηση θρίλερ. Το sansimera.gr θα καλύψει όλες τις εξελίξεις πριν και μετά το κλείσιμο της κάλπης.
  • Η επέλαση της Γερμανίας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης πριν από 75 χρόνια ήταν μια επιχείρηση καταστροφής. Ο μύθος της "καθαρής" Βέρμαχτ ξεσκεπάστηκε χάρη σε μια έκθεση που αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου και προκάλεσε σοκ.
  • Hedge funds και επενδυτικές τράπεζες έχουν παραγγείλει ιδιωτικά exit polls για το βρετανικό δημοψήφισμα αύριο, Πέμπτη, σε μια απόπειρα να αποσπάσουν κέρδη από το αποτέλεσμα. Πρώιμες ενδείξεις του πιθανού αποτελέσματος μπορεί να είναι εμμέσως ορατές από τις αγορές συναλλάγματος πριν κλείσουν οι κάλπες.
  • «Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ, η οποία πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στη μέση του δρόμου την περασμένη εβδομάδα, ο σύζυγός της, Μπρένταν. Εκδήλωση στη μνήμη της Κοξ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Οικονομία

  • Την υποβάθμιση, ταχύτατα, του αξιόχρεου της Βρετανίας από το επίπεδο ΑΑΑ, εάν στο ιστορικό δημοψήφισμα επικρατήσει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προανήγγειλε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P).
  • Την πεποίθηση ότι χρειάζεται ισχυρότερη ιδιοκτησία του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε από το βήμα του Economist ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος επισήμανε πως «αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Οι τοποθετήσεις των ομιλητών κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Economist.

Αθλητισμός

  • Η Ιρλανδία με το γκολ που πέτυχε στο 85' του αγώνα με την Ιταλία, νίκησε 1-0 και έγινε η τελευταία -χρονικά- ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του EURO 2016. Για πρώτη φορά στην ιστορία οποιασδήποτε μεγάλης διοργάνωσης, τέσσερις ομάδες απο τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία συνεχίζουν στη νοκ άουτ φάση, καθώς έχουν επίσης προκριθεί η Αγγλία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία. Εκκίνηση της φάσης των «16» το Σάββατο στο Παρίσι.
  • Το… «χρυσό» κεφάλι του Μπρέιντι έστειλε στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Ιρλανδία. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι οι παίκτες του Μάρτιν Ο’ Νιλ κέρδισαν με 1-0 τους Ιταλούς χάρη στο νικητήριο γκολ στο 85’. Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, το Βέλγιο νίκησε 1-0 τη Σουηδία με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 84' και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από την Ιταλία, στο τελευταίο παιχνίδι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.
  • Η ΕΠΟ απάντησε με ανακοίνωση στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της για τη μη αποστολή της πρότασης για τη διαιτησία, την οποία είχε υποβάλει η Σούπερ Λιγκ, προς την ηγεσία της FIFA και της UEFA. Όπως επισημαίνεται, ο ειδικός διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνος για την Ελλάδα, Τζον Γουόρντ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, ενημερώθηκε για το θέμα και έλαβε μεταφρασμένο το κείμενο των προτάσεων της Λίγκας, για να απαντήσει με επιστολή του πως η πρόταση που κατατέθηκε παραβιάζει τη Σύμβαση της UEFA και τους κανονισμούς της FIFA και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου