Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2016

  • Πενηντάχρονος Έλληνας είναι το θύμα της  άγριας δολοφονίας στις 15 Ιουνίου στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το βράδυ στον ναό της Παναγίας Αχειροποίητου στη Θεσσαλονίκη, αγρυπνία που επέχει χαρακτήρα αντίδρασης στη διοργάνωση του gay pride στην πόλη.
  • Με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη συνεχίζει την Παρασκευή τις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.
  • Ξεκινούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 3.00μμ, οι εργασίες της Ιδρυτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας.
  • Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Κόσμος

  • Σαράντα ένα χρόνια μετά το θετικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην τότε ΕΟΚ, οι Βρετανοί αποφάσισαν να φύγουν από την ΕΕ, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις. Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, 84 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές των Συντηρητικών ζητούν από τον Κάμερον να μείνει. Οι σκωτσέζοι που μαύρισαν το Brexit, δηλώνουν ότι θέλουν την ΕΕ.
  • Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP προκάλεσε αίσθηση, αλλά και εκνευρισμό με τις δηλώσεις του. Αρχικά είπε ότι «μάλλον κερδίζει το Remain», μετά ανασκεύασε και τελικά εκφώνησε λόγο όπου δήλωσε μακροπρόθεσμα αισιόδοξος. Και επανήλθε...
  • Η πρώτη και μοναδική έρευνα (όχι exit poll) για τη μακρά εκλογική βραδιά της Βρετανίας δόθηκε στη δημοσιότητα με το που έκλεισαν οι κάλπες, στις 12: Το Yougov δίνει 52% στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, έναντι 48% στο Brexit. H καταμέτρηση μόλις άρχισε.
  • Στο Παρίσι θα μεταφερθούν για επισκευές τα «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη στις 19 Μαΐου ανοικτά της Αλεξάνδρειας και ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.
  • Νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έπεσε ένοπλος που εισέβαλε σε συγκρότημα κινηματογράφου στο Φίερνχαϊμ στη Γερμανία, ανοίγοντας πυρ. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο άνδρας κρατούσε ομήρους και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Έσσης φαίνεται πως ήταν ένας «διαταραγμένος άνθρωπος». Το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Οικονομία

  • Ενεργοποιείται σήμερα, Παρασκευή, για δωδέκατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 16.653.490,00 ευρώ και αφορά 148.048 δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Ισχυρό αντίκτυπο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχει η έκβαση της βρετανικής κάλπης, με τον «κόκκινο πυρετό» να ξεκινάει από την Ασία με το άνοιγμα των αγορών της Άπω Ανατολής. Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρούσε κατά 7% και της Σεούλ κατά 4% το πρωί της Παρασκευής, οι τριγμοί ήταν αισθητοί και στην αγορά συναλλάγματος και πετρελαίου.
  • To διαφαινόμενο αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης, που φαινόταν από τη μέση της νύχτας προς Παρασκευή να δείχνει προς Brexit, έχει καταβαραθρώσει την ισοτιμία της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα βρέθηκε μέσα σε μερικές ώρες στο χαμηλότερο σημείο 30 ετών, πέφτοντας στο 1,346 δολ. Στο κόκκινο και οι ασιατικές αγορές.

Αθλητισμός

  • Στην περίπτωση του Ιβάν Ιβάνοφ φαίνεται πως καταλήγει ο Παναθηναϊκός για την κάλυψη του κενού στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας. Μάλιστα τα ΜΜΕ της πατρίδας του Βούλγαρου θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία του έμπειρου στόπερ με το «τριφύλλι», το οποίο πλέον καλείται να πάρει αποφάσεις σχετικά με την περίπτωση του 28χρονου. Την ίδια ώρα οι Πράσινοι προσπαθούν να φέρουν ξανά στο Τριφύλλι τον Γκόρντον Σίλντεφελντ, με τον 31χρονο Κροάτη να είναι θετικός αλλά η περίπτωσή του να μοιάζει δύσκολη.
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί ο Λοράν Μπλαν, παρότι οδήγησε πέρυσι την ομάδα στην κατάκτηση του εγχώριου τρεμπλ, καθώς λύθηκε το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως αναφέρει η "Equipe".
  • Με τιμές και περίσσιο ενθουσιασμό, αν και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, υποδέχτηκαν στα Τίρανα χιλιάδες Αλβανοί φίλαθλοι την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που επέστρεψε από την Γαλλία και το EURO 2016. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποδόθηκαν τιμές… αρχηγού κράτους κατά την υποδοχή του, ενώ την ίδια ώρα ένα κύμα ενθουσιασμού σαρώνει ολόκληρη τη χώρα λόγω των εμφανίσεων στη διοργάνωση της Γαλλίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου