Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος. Νοοτροπία όπως αυτή των σταυροφόρων απαντά η Τουρκία



POPE ARMENIA


Για νοοτροπία όπως αυτή των σταυροφόρων κατηγόρησε τον Πάπα Φραγκίσκο η Τουρκία με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πρώτος για τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Ειδικότερα ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας την Παρασκευή ενώπιον του προέδρου της Αρμενίας και του διπλωματικού σώματος της χώρας, χρησιμοποίησε αρχικά τον αρμενικό όρο Metz Yeghern («το μεγάλο κακό») αλλά κατόπιν ξέφυγε από το κείμενο της ομιλίας του και πρόσθεσε «αυτή η γενοκτονία», για να αναφερθεί «στην πρώτη από μια θλιβερή σειρά καταστροφών του περασμένου αιώνα».
«Αυτή η τραγωδία, αυτή η γενοκτονία, σηματοδότησε δυστυχώς την αρχή μιας θλιβερής σειράς τεράστιων καταστροφών του περασμένου αιώνα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στον πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, τους πολιτικούς ηγέτες της Αρμενίας και το διπλωματικό σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Αρμένιοι χριστιανοί σφαγιάσθηκαν το 195 από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Αυτό αρκούσε για να προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Νουρετίν Τσανικλί, να δηλώνει πως τα συγκεκριμένα σχόλια που έκανε ο ποντίφικας ήταν ατυχή και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Πρόσθεσε δε πως στις δραστηριότητες του πάπα μπορεί κανείς να διαπιστώσει όλα αυτά που αποτελούν σήμα κατατεθέν και αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία των Σταυροφοριών.
Σημειώνεται πως ο πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο «γενοκτονία» των Αρμενίων πέρυσι προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας η οποία ανακαλέσει για 10 μήνες τον πρεσβευτή της στο Βατικανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου