Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δεξίωση άνευ συζύγων

Επαναφέρει τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Μια δεξίωση που καθιέρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και ό,τι έχει καθιερώσει ο Καραμανλής, ο Πρ. Παυλόπουλος το επαναφέρει. Η δεξίωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στις 24 Ιουλίου, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Με μία όμως διαφορά: θα είναι λιτή και δεν θα παραστούν σε αυτήν... σύζυγοι. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, υπό την προεδρία  στενότατου συνεργάτη του κ. Παυλόπουλου, κοτζάμ σύσκεψη για το πώς θα διοργανωθεί αυτή η δεξίωση, η οποία να σημειώσω είχε καταργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Και ξέρετε πώς ελήφθη η απόφαση να μην παραστούν «ούτε σύζυγοι, ούτε άσχετοι» (έτσι ακριβώς ειπώθηκε); Οταν κάποιος θυμήθηκε ότι παρέστη κάποτε η Μαρίνα Τσιντικίδου(πρώην Σταρ Ελλάς) μαζί με το... σκυλάκι της, συνοδευόμενη από τον Νίκο Μαστοράκη.










Χειροφίλημα στη Σοφία
Αν και ακόμα ήταν πρωί, θερμή ήταν η ατμόσφαιρα στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου κατά την υποδοχή του κ. Γιούνκερ (φωτογραφία). Ακόμα και το αυστηρό πρωτόκολλο της Προεδρίας έσπασε o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλοντας να δείξει τον θαυμασμό του προς τις γυναίκες. Ακόμα να συνέλθει ηΣοφία Δεμετάκη (από το διπλωματικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας), η οποία βάσει πρωτοκόλλου έκανε το «λάθος» να υποδείξει τη θέση που έπρεπε να καθίσει ο κ. Γιούνκερ και αυτός, μόλις είδε γυναικείο χέρι απλωμένο προς το μέρος του, το πήρε και το φίλησε. Ηταν ένα χειροφίλημα εκτός πρωτοκόλλου. Να σημειώσω ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν πολύ εκδηλωτικός. Τρέλανε στα φιλιά και στις αγκαλιές τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τον Πρωθυπουργό. Και είπε και μια καλή κουβέντα για τον ελληνικό λαό: «Θαυμάζω το κουράγιο του ελληνικού λαού και ειδικά των φτωχών». Ας είναι καλά ο άνθρωπος...
Η «εκδίκηση» του Σταύρου
Ο κ. Γιούνκερ δεν συναντήθηκε με τον Στ. Θεοδωράκη. Και μάλλον αυτό δεν άρεσε στον επικεφαλής του Ποταμιού. Και τι νομίζετε ότι έκανε; Ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb τα «πέντε πράγματα» (όπως τα ονομάζει) που είπε κατά καιρούς ο κ. Γιούνκερ για τον Αλ. Τσίπρα. Δείτε τι θυμήθηκε ο Σταύρος:

Αν είχα πει τα ψέματα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχα πάρει 36% αλλά 80%.
- Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είχε στρατηγική. Κάθε μέρα αποφάσιζαν και κάτι διαφορετικό.
- Αφιέρωσα δύο ώρες λέγοντας στον κ. Τσίπρα να φορολογήσει, με δίκαιο τρόπο, τους εφοπλιστές. Δύο ώρες. Χρειάστηκε να του πω «κοίτα, εσύ είσαι κομμουνιστής, εγώ είμαι χριστιανοδημοκράτης».
- Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πότισαν τους Ελληνες με αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα. Τους ώθησαν να απορρίψουν ένα κείμενο και έναν μήνα αργότερα πρότειναν οι ίδιοι ένα κείμενο πιο βαρύ από αυτό που είχε απορριφθεί. Ηταν πραγματική παράσταση! Παραπλάνησαν έναν ολόκληρο λαό.
- Η Ελλάδα θα είχε πληρώσει πολύ μικρότερο κόστος, εάν ο κ. Τσίπρας είχε δεχθεί τις προτάσεις μας.


Εκεί ψηλά στο Οικονομικών...
Ως επτασφράγιστο κρατικό μυστικό κρατούν ο κύριος Τσακαλώτος και το Μαξίμου την αμοιβή του ταλαντούχου συμβούλου τους, Κορεάτη Γκλεν Κιμ. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και κυρίως πόσο αμείβεται. Παραμένει όμως σύμβουλος και ετοιμάζεται να ανοίξει και άλλο τα φτερά του ως εκτελεστικό πλέον μέλος του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Αλλά γιατί δεν λένε ποια είναι η αμοιβή του; Ακόμα και ερωτήσεις στη Βουλή έγιναν από βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην όμως απάντηση δεν πήραν. Ο κ. Τσακαλώτος εξακολουθεί να του παρέχει πλήρη προστασία. Την Τρίτη το πρωί, σε ένα ασανσέρ του υπουργείου Οικονομικών όπου βρέθηκε ο κ. Τσακαλώτος, κάποιος ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών: «Πόσα λεφτά λαμβάνει ο Κορεάτης; Αλλοι λένε ότι αμείβεται με 800.000 ευρώ, άλλοι με 350.000 ευρώ, θα μας πείτε τι συμβαίνει ακριβώς; Γιατί δεν το δημοσιοποιείτε;». Ο κ. Τσακαλώτος έδειξε να δυσφορεί, έβαλε το κόκκινο σακίδιό του στους ώμους, γύρισε την πλάτη στον συνομιλητή του και είπε: «Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει ανακοίνωση για τον Κιμ». Τι είδους κρατικό μυστικό είναι αυτό;


Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Στουρνάρας
Τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τις περίφημες ατάκες του θυμήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης για να σχολιάσει την κυβερνητική «επίθεση» που δέχθηκε σχετικά με το πλεόνασμα: «Δεν διακρίνω καμία επίθεση, απλώς κάνω τη δουλειά μου» είπε υπενθυμίζοντας την επική ατάκα που είπε ο Τσόρτσιλ στον... μπαρμπέρη του, όταν τη στιγμή που τον ξύριζε οι Γερμανοί άρχιζαν έναν νέο γύρο εναέριων βομβαρδισμών του Λονδίνου. Ο κουρέας του βρετανού πρωθυπουργού είπε στον Τσόρτσιλ ότι καλύτερα να διακόψουν το ξύρισμα και να πάνε σε κάποιο από τα καταφύγια εκεί κοντά για να προστατευθούν. Και τότε ο Τσόρτσιλ γύρισε και του είπε: «Αυτοί τη δουλειά τους και εσύ τη δουλειά σου» και του ζήτησε να συνεχίσει, ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα, το ξύρισμα. Ετσι λοιπόν ο κεντρικός τραπεζίτης ουδόλως ενοχλήθηκε από την κυβερνητική ανακοίνωση. Στο τριήμερο βρέθηκε στη Σύρο, όπου όπως έλεγε... ξέσπασε. Πήρε μέρος σε πρωτάθλημα... ποδοσφαιρακίου: «Με τη συνδρομή της νεότερης γενιάς, δηλαδή μαζί με κάτι πιτσιρικάδες, κατατροπώσαμε τους γέρους αντιπάλους μας». Καλύτερα να μη σας αποκαλύψω ποιους και γιατί ο κ. Στουρνάρας αποκαλεί στο ποδοσφαιράκι... «γέρους».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου