Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Η Ασία ξεπέρασε ακόμη και την Αμερική σε πλούτο

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2016


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ
Οι Ασιάτες εκατομμυριούχοι πλέον ελέγχουν περισσότερο πλούτο σε σχέση με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τη νέα Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου της συμβουλευτικής εταιρείας Capgemini.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ασιάτες «είδαν» τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 9,9% το 2015, καθώς οι κακές επιδόσεις στις αγορές μετοχών στις ΗΠΑ και τον Καναδά επιβράδυναν την ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική κατά 2,3% το περασμένο έτος.
Παράλληλα, οι εύποροι κάτοικοι της Νότιας Αμερικής υπέστησαν μείωση κατά 3,7% στην καθαρή τους περιουσία εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και της ταραχώδους χρηματιστηριακής αγοράς της Βραζιλίας.
Γενικότερα, όμως, οι περιουσίες των Ασιατών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικότερα, η συνολική περιουσία των περισσότερων πλουσίων κατοίκων της Ασίας ανήλθαν στα 17,4 τρισ. δολάρια το 2015 από 8,4 τρισ. δολάρια το 2006, ενώ οι περιουσίες των κατοίκων της Βόρειας Αμερικής ανήλθαν στα 16,6 τρισ. δολάρια από 11,2 τρισ. δολάρια το 2006.
Η Ασία ξεπέρασε τη Βόρεια Αμερική σε πλούτο και από την άποψη του αριθμού των εκατομμυριούχων το 2014 και μάλιστα κατά 9,4%. Από τους 5,1 εκατ. Ασιάτες εκατομμυριούχους το 2015, τα 2,7 εκατ. προέρχονταν από την Ιαπωνία, το ένα εκατ. από την Κίνα και τα 4,5 εκατ. εκατομμυριούχοι προέρχονταν από τις ΗΠΑ.
Η Κίνα είχε την ταχύτερη ανάπτυξη το περασμένο έτος, αγγίζοντας το 16,2%, ενώ αναμένεται να επεκταθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ο πλούτος της Ασίας προκύπτει κυρίως από τις οικονομικές υπηρεσίες και τις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πλούσιοι έχουν δει την καθαρή τους περιουσία να «εκρήγνυται» τα τελευταία χρόνια και αυτή η αύξηση τροφοδοτείται κυρίως από την αύξηση παραγωγής και της οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας.
Πάντως η εταιρεία Capgemini εκτιμά ότι ο παγκόσμιο πλούτος θα ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Πηγή: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου