Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2016

  • Τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα, Τετάρτη, και αύριο Πέμπτη, στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του.
  • Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους στην Κύπρο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος.
  • Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνεται καθώς ανακοινώνονται σήμερα, Τετάρτη, οι βαθμολογίες τους. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι σε όλα τα σχολεία και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
  • Κοτινοδρομία από το Μουσείο της Ακρόπολης έως τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα (23 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου). Τη διαδρομή θα καλύψουν προσφυγόπουλα και παιδιά από την Ελλάδα μαζί με πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.
  • Σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας.

Κόσμος

  • Πυρά και κατηγορίες κάπου μεταξύ επιχειρημάτων αντάλλαξαν τα «μεγάλα ονόματα» των στρατοπέδων υπέρ και εναντίον της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο τελευταίο μεγάλο ντιμπέιτ, περίπου ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε απευθύνει μήνυμα υπέρ του «Μένουμε», μήνυμα που ακούστηκε ηχηρότατο και από πέντε διατελέσαντες πρώτους υπουργούς της Σκωτίας -όπου Brexit θα ανακινούσε ζήτημα απόσχισης.
  • Σε εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μέσου βεληνεκούς προχώρησε η Βόρειος Κορέα, με την πρώτη να θεωρείται ότι απέτυχε. Η κίνηση, κατά παράβαση σειράς αποφάσεων του ΟΗΕ, προκάλεσε την άμεση καταδίκη της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας -που βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή περιμένοντας τις δοκιμές- όπως και την καταδίκη της Ουάσινγκτον.
  • Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες, σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, για να αντιμετωπίσει εξωτερικές απειλές, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ελπίζει ότι ο βρετανικός πραγματισμός, όπως είπε, θα οδηγήσει στην απόρριψη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με μια συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  • Ο Κογκολέζος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Ζαν-Πιερ Μπεμπά καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σε κάθειρξη 18 ετών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τις βαρβαρότητες, τους βιασμούς και τις δολοφονίες που διέπραξε το 2002-2003 στη γειτονική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πρόκειται για μία καταδίκη-ορόσημο με το ICC να αναγνωρίζει για πρώτη φορά ως έγκλημα πολέμου την σεξουαλική βία.

Οικονομία

  • Προπομπός των επερχόμενων ανατροπών στα εργασιακά -που προωθείται με τη δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου- είναι η ατζέντα της διεθνούς 8μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά που επισκέπτεται από χτες τη χώρα μας και έχει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους.
  • Σε θρίλερ εξελίσσεται και πάλι το θέμα της σωτηρίας της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος. Η ομαλοποίηση των πληρωμών προς προμηθευτές και εργαζομένους που είχε επιτευχθεί έως τις αρχές Μαΐου φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει, ενώ έχει κολλήσει και η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του Ομίλου Μαρινόπουλος και του Ομίλου Σκλαβενίτη.
  • Μετά και την τυπική έγκριση από το ΔΣ του ESM για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στην ΕΚΤ, που αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας για την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Αθλητισμός

  • Ιταλία - Ισπανία είναι το πρώτο κλασικό ντέρμπι της φάσης των «16» του Euro 2016 (την προσεχή Δευτέρα) στο «Σταντ ντε Φρανς», ενώ το δεύτερο που προέκυψε είναι αυτό ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελβετία που θα διεξαχθεί το Σάββατο.
  • Οι Κροάτες παίζοντας σαν αφηνιασμένα... άλογα πέτυχαν φοβερή ανατροπή και νίκησαν την Ισπανία 2-1 (45΄ Κάλινιτς, 88΄ Πέρισιτς - 7΄ Μοράτα) στο Μπορντό, στο ντέρμπι του 4ου ομίλου, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση. «Ζωντανή» στην υπόθεση πρόκριση έμεινε η Τουρκία με τη νίκη της 2-0 επί της Τσεχίας στην 3η αγωνιστική του ίδου ομίλου.
  • Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ξανά ο Άλβαρο Μοράτα, αφού η Βασίλισσα έκανε χρήση της οψιόν επαναγοράς του παίκτη από τη Γιουβέντους αντί 30 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός επιθετικός έφυγε πριν από δύο χρόνια από τη Ρεάλ όπου βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, αλλά στη Γιουβέντους κατάφερε να... βγάλει μάτια και να κερδίσει θέση βασικού αλλά και την εμπιστοσύνη του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός των Μερένχες ζήτησε την επαναγορά του, οψιόν που υπήρχε στην προ διετίας συμφωνία με τη Γηραιά Κυρία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου