Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2016

  • Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, θα βρίσκεται το πρωί στην Τρίπολη, για να ενημερωθεί σχετικά με την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία και να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες.
  • Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.
  • Κατατίθεται στη Βουλή σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία προγραμμάτων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στις φυλακές, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών. Ταχύτερη αποφυλάκιση για όσους ολοκληρώνουν το πρόγραμμα.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, με αντικείμενο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την ανάγκη να υπάρξει ένας αναπροσανατολισμός της ευρωπαικής πολιτικής πάνω στις δημοκρατικές και κοινωνικές αξίες.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Σκάι και Antenna κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 επίμαχων τηλεοπτικών αδειών. Οι αιτήσεις θα συζητηθούν στις 5 Ιουλίου 2016.

Κόσμος

  • Την εντολή διακυβέρνησης ζητά ο Μαριάνο Ραχόι μετά την πρωτιά του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) στις νέες ισπανικές εκλογές, από τις οποίες κανένα κόμμα δεν βγήκε -ξανά- αυτοδύναμο. Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Σοσιαλιστές του PSOE που κατάφεραν να κρατήσουν τη δεύτερη θέση, απογοήτευση στο Podemos που κατέληξε πάλι τρίτο. Έτοιμο για συνομιλίες με στόχο τη συγκυβέρνηση δηλώνει το Ciudadanos, το οποίο ωστόσο παραμένει σε μειονεκτική θέση.
  • Αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας -πάνω από δύο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις- επιτέθηκαν σε χωριό κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με απολογισμό τουλάχιστον έξι άτομα και 19 τραυματίες. Οι νεκροί αναφέρονται ως πολίτες, ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και τρεις στρατιώτες.
  • Το τέλος του δικομματισμού επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στην Ισπανία, στην πρώτη κάλπη που στήθηκε μετά το Brexit. Η μεγάλη αποχή (σχεδόν 40%) ευνόησε το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, οι Σοσιαλιστές πήραν βαθιά ανάσα που δεν έχασαν τη δεύτερη θέση, απογοήτευση στους Podemos που δεν επιβεβαίωσαν τελικά τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls που τους ήθελαν δεύτερους.
  • Αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη της Ισπανίας έξι μήνες αφότου επέφερε το τέλος του δικομματισμού, οι Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας -σε συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά (IU)- αναδεικνύονται, σύμφωνα με τα exit poll, δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, εξοστρακίζοντας στην τρίτη θέση τους Σοσιαλιστές (PSOE) και παίρνοντας τα πρωτεία ως κύρια δύναμη της Αριστεράς. Πρώτο -αλλά χωρίς αυτοδυναμία- και πάλι το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι. Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση Podemos-PSOE;
  • Η Βρετανία διαφαίνεται ότι θα αντισταθεί στις ισχυρές ευρωπαϊκές πιέσεις για την άμεση έναρξη της διαδικασίας που θα την οδηγήσει εκτός των κόλπων της ΕΕ. «Τίποτα δεν θα συμβεί αυτή τη στιγμή» επιμένει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, τονίζοντας ότι εναπόκειται στο Λονδίνο η χρονική στιγμή ενεργοποίησης της διαδικασίας και αυτό δεν θα γίνει πριν αναδειχθεί ο διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία.

Οικονομία

  • Τα αντανακλαστικά των εγκατεστημένων στο Σίτι του Λονδίνου ελλήνων εφοπλιστών ενεργοποιεί το Brexit και ουκ ολίγοι «ξεσκονίζουν» τα εδώ και καιρό έτοιμα εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Οι χρηματοπιστωτικές αγορές «υποτίμησαν σε τεράστιο βαθμό» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας, αλλά δεν πανικοβλήθηκαν την Παρασκευή (την επόμενη μέρα) είπε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
  • «Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την Ευρωπαϊκή οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία και έσπευσε να επισημάνει ότι θα πρέπει προσεκτικά να εξεταστούν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Αθλητισμός

  • Με ηγέτη και σκόρερ τον Εντέν Αζάρ, το Βέλγιο νίκησε στην Τουλούζ 4-0 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1980, όπου είχε φτάσει ως τον τελικό. Και τώρα στους «8» θα βρει μπροστά του την Ουαλία. 
  • Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής, ο διεθνής Βούλγαρος στόπερ, Ιβάν Ιβάνοφ, ο οποίος τη Δευτέρα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Ο 28χρονος διεθνής (40 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του) άσος έχει περάσει τα πρώτα «τεστ» από το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, καθώς η εικόνα που έχουν βλέποντάς σε αγώνες του με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, είναι άκρως ικανοποιητική.
  • Ένα... ισοπεδωτικό πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε η Γερμανία για να εξασφαλίσει μία πανηγυρική πρόκρισή στα προημιτελικά του EURO 2016. Οι πρωταθλητές κόσμου απέκλεισαν με 3-0 την Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ, για τους «16» της διοργάνωσης, και στους «8» θα αντιμετωπίσουν τον αυριανό νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Ισπανία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου