Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Ιουνίου, 2016

  • Νεκρός είναι ο ένας από τους δασοπυροσβέστες που ανασύρθηκαν από το βυτιοφόρο, το οποίο συμμετείχε στην τεράστια κινητοποίηση των κυπριακών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Σε επιφυλακή παραμένει και η Εθνική Φρουρά.
  • Υποχωρεί από την Τρίτη το κύμα καύσωνα που ταλαιπώρησε σχεδόν όλη τη χώρα, ενώ ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και όζοντος έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο θα πέσει 4-5 βαθμούς Κελσίου.
  • Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την Τρίτη 21 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ένταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
  • Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε σε ιστιοφόρο σκάφος με δύο επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα. Τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ιδιωτικό σκάφος και είναι καλά στην υγεία τους.
  • «Το κεντρικό πρόβλημα της ΠΓΔΜ είναι ότι έχει έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και συμβιβασμού και αυτό οφείλεται στη στάση ορισμένων 'φίλων' που την 'εκπαίδευσαν' με τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση η ηγεσία της να κάνει και εσωτερικούς συμβιβασμούς και εσωτερικές δημοκρατικές πρακτικές» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς.

Κόσμος

  • «Η νίκη των Πέντε Αστέρων στους δήμους εκείνους στους οποίους αναμετρήθηκαν μαζί μας είναι σαφής, αλλά δεν πρέπει να δραματοποιήσουμε το γεγονός» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.
  • O Oμάρ Ματίν, ο άνθρωπος που δολοφόνησε εν ψυχρώ 49 ανθρώπους σε κλαμπ του Ορλάντο είχε τηλεφωνήσει στην Άμεσο Δράση, δηλώνοντας «στρατιώτης του Ισλάμ». Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το FBI, δίνοντας στη δημοσιότητα τις σχετικές συνομιλίες.
  • Τη μνήμη της Τζο Κοξ τίμησε η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία με τους πολιτικούς αρχηγούς να εκπέμπουν μηνύματα ενότητας εν όψει και του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Πέμπτης. Η νεαρή βουλευτής των Εργατικών -υπέρμαχος της παραμονής στην ΕΕ- δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που δήλωσε ακροδεξιός και λάτρης της χώρας.
  • Παρά τον μέχρι στιγμής απογοητευτικό απολογισμό του, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ φαίνεται να βρίσκει κάποιον ρυθμό.
  • Λίγες μέρες έμειναν έως ότου οι Ισπανοί προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για τη νέα κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους. Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ προκάλεσε πολλά σχόλια με μία του κίνηση. Τι ακριβώς συνέβη;

Οικονομία

  • Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ύστερα από 27 ημέρες, προχώρησαν οι λιμενεργάτες και αρχιεργάτες στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι συνάδελφοί τους που συνεχίζουν αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους την Τρίτη.
  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Εν όψει της επίσκεψης, ο Γιούνκερ δηλώνει ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς της Ελλάδα».
  • Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10:15 με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σλοβακία, ένα αποτέλεσμα που στέλνει την Αγγλία στην επόμενη φάση του Euro και πιθανότατα και τη Σλοβακία που τερμάτισε τρίτη και περιμένει να δει αν θα είναι ανάμεσα στις καλύτερες που θα πάρουν το εισιτήριο για τους «16». Εκεί βρίσκεται ήδη η Ουαλία που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ρωσίας και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση.
  • Με «τσουχτερό» πρόστιμο 100.000 ευρω τιμωρήθηκε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, λόγω των επεισοδίων που δημιούργησαν οπαδοί της στον αγώνα του EURO 2016 με την Τσεχία.
  • Οι λεκτικές επιθέσεις κατά του Ρονάλντο βρίσκονται σε έξαρση. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν βομβαρδίζεται με τόσο χλευασμό και τόση χαιρεκακία όσο ο Πορτογάλος άσσος. Το γεγονός ότι ο γιος ενός αλκοολικού, ο οποίος κατάφερε να γίνει παγκόσμιος σταρ, γίνεται αντικείμενο τόσων ειρωνικών σχολίων είναι άδικο και ελεεινό ταυτόχρονα, σχολιάζει σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel..
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου