Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Διάγγελμα Τσίπρα για Brexit με πυρά κατά Γερμανίας

 Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2016

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ» 
"Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για την Ευρώπη. Δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα. Η απόφαση του βρετανικού λαού είναι σεβαστή αλλά δηλώνει μια βαθιά κρίση. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η άνοδος της ακροδεξιάς προοιωνίζονταν αυτή την αρνητική εξέλιξη”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπραςμετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

"Πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης", ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε πως "τα διχαστικά στερεότυπα που χωρίζουν την Ευρώπη, είχαν ως αποτέλεσμα ένα βαθύ πολιτικό διχασμό."
“Οι χώρες του νότου θεωρούν ότι ο βορράς δεν στέκεται αλληλέγγυος”, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Το δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη, είτε θα είναι επικίνδυνο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός .
"Για να υψώσουμε ένα φράγμα απέναντι στην ακροδεξιά, xρειαζόμαστε μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Προστασία της εργασίας, στήριξη του κοινωνικού κράτους και κοινωνική αλληλεγγύη".
"Χρειαζόμαστε νέο όραμα και νέο ξεκίνημα για την Ενωμένη Ευρώπη. Νέο όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη. Η πολιτική να ξαναπάρει τα πρωτεία από τους τεχνοκράτες. Αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για το κοινό μας μέλλος", κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου