Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο, σύμφωνα με ανάλυση των υπηρεσιών πληροφοριών του Καναδά

Του Κώστα Μαυραγάνη

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας- Δύσης κρούει η κυβέρνηση Τρουντό στον Καναδά, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής εκατοντάδων στρατιωτικών στην ανατολική Ευρώπη για να συμμετέχουν σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ, με σκοπό την «αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας»

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CBC, το θέμα της συμμετοχής του Καναδά στη συγκεκριμένη επιχείρηση στη Βαλτική συζητήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ανοικτής ανάλυσης της Canadian Security Intelligence Service, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως οι πολιτικές του Βλάντιμιρ Πούτιν γίνονται όλο και πιο «σκληρές» και ότι η Μόσχα ετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της για πόλεμο.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία δημοσίως έχουν δεσμευτεί για συμμετοχή στη δύναμη, ωστόσο ο Καναδάς δεν έχει προβεί ακόμα σε απόφαση. Παρόλα αυτά θεωρείται ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση και ότι ο Καναδάς «υποστηρίζει αυτά που κάνει το ΝΑΤΟ στην περιοχή».
Σημειώνεται πως σε προ μηνών μελέτη της RAND Corporation αναφερόταν ότι οι χώρες της Βαλτικής θα μπορούσαν να καταληφθούν από ρωσικές δυνάμεις μέσα σε 60 ώρες, εκτός και αν η Δύση αποφάσιζε να εγκαταστήσει ισχυρές τεθωρακισμένες δυνάμεις σε αυτές. Υπό αυτό το πλαίσιο, η προαναφερθείσα δύναμη, περίπου 4.000 στρατιωτών, δεν θα αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο σε μια τέτοια εξέλιξη, και οι ηγεσίες της Βαλτικής έχουν εκφράσει παράπονα πως η δύναμη αυτή είναι πολύ μικρή για να αποτελέσει σοβαρό αποτρεπτικό παράγοντα.
Παράλληλα, στην ανάλυση της CSIS, που βασίζεται σε open source ακαδημαϊκές έρευνες και αξιολογήσεις, εκτιμάται πως η Ρωσία «δεν εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της με σκοπό να αυξηθούν οι δυνατότητές της στον τομέα του υβριδικού πολέμου (ο όρος που χρησιμοποιείται για τις ανορθόδοξες, αλλά επιτυχείς τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στην κρίση της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα την προσάρτηση της Κριμαίας)».


«Εκσυγχρονίζει τις συμβατικές τις στρατιωτικές δυνατότητες σε μεγάλη κλίμακα, το κράτος ετοιμάζεται για πόλεμο», υπογραμμίζεται στην 104 σελίδων αναφορά.
Πηγή: HuffPost Greece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου