Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2016

  • Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα ο πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο αλλά και με τους ανέμους που από τα ξημερώματα ενισχύθηκαν προκαλώντας αναζωπυρώσεις έξω από το χωριό Πράσινο. Μυρωδιά καμένου έχει κατακλύσει όλο το λεκανοπέδιο.
  • Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών καταγράφηκε στις 00:34 στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 113 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Μακρύ Γιαλού Λασιθίου και 139 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου.
  • Η απλή αναλογική είναι η συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2015 αλλά δεν το έκανε γιατί τότε «πίστευε ότι τον βόλευε». Ο ίδιος είπε ότι ήταν πάντα υπέρμαχος της ενισχυμένης αναλογικής και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».
  • Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 σήμερα, Τρίτη, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.
  • Επί 17 χρόνια, μέχρι τώρα, επιχειρηματίας είναι σε δικαστική διένεξη με το Ελληνικό Δημόσιο για τη ζημιά που υπέστη από ενέργειες προσώπων του Δημοσίου και όπως όλα δείχνουν η δικαστική διαδρομή του θα κρατήσει τουλάχιστον ακόμα άλλα τέσσερα χρόνια...

Κόσμος

  • Ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA Έντουαρντ Σνόουντεν απέτυχε στη δικαστική του προσπάθεια να εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τη Νορβηγία πως δεν θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ εάν ταξιδέψει στο Όσλο για παραλάβει βραβείο για την ελευθερία του λόγου.
  • Στην πρώτη τους Σύνοδο Κορυφής μετά το βρετανικό δημοψήφισμα που έβγαλε Brexit προσέρχονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το μείζον να είναι για το Λονδίνο και τους υπόλοιπους το πότε θα ξεκινήσει το διαζύγιο. Ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για να αρχίσει το διαζύγιο -την ώρα που πίσω στο Λονδίνο αρχίζει να στήνεται το εσωκομματικό σκηνικό για την επιλογή του διαδόχου του.
  • Οι καταγραφείς των στοιχείων πτήσεων της MS804 της EgyptAir, που είχε πέσει στη Μεσόγειο, έχουν επισκευαστεί και μετά τον καθαρισμό τους θα σταλούν στο Κάιρο για να εξεταστούν. Η εξέταση του καταγραφέα των συνομιλιών στο πιλοτήριο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, σύμφωνα με το Κάιρο. Την ίδια ώρα, το Παρίσι άνοιξε εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, χωρίς να ερευνάται το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι διαβεβαίωσε το Kοινοβούλιο ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να «ζητήσει συγγνώμη» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τον τουρκικό στρατό. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται την ημέρα που Ισραήλ και Τουρκία προχώρησαν σε πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών τους, έξι χρόνια μετά το Mavi Marmara.

Οικονομία

  • Μειωμένο από 66 έως 88 ευρώ τον μήνα θα είναι από την Τετάρτη το μέρισμα που θα καταβληθεί σε 284.000 συνταξιούχους του Δημοσίου. Θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Παράλληλα από τις συντάξεις Ιουλίου ξεκινούν και οι περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και στο ΕΚΑΣ, ενώ αρχίζει και η καταβολή των κουρεμένων εφάπαξ.
  • Η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει να κάνει «ένεση» κεφαλαίων σε ορισμένες από τις τράπεζες της χώρας που δέχτηκαν νέο πλήγμα από το ξεπούλημα των αγορών μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Οδηγίες για την είσπραξη αναλογικών τελών κυκλοφορίας, εξαιρετικά για το 2016, στην περίπτωση άρσης ακινησίας ΙΧ οχήματος δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Το ποσό που πρέπει να καταβάλει και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος. Αναλυτικά παραδείγματα.

Αθλητισμός

  • Παρά το γεγονός ότι οι... δημοσκοπήσεις ήταν συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας, οι Ισλανδοί πήγαν στην «κάλπη» της Νίκαιας στη φάση του «16» του Euro και ψήφισαν «Μένουμε Αγγλία»! Αντίθετα η ομάδα του Λάγκερμπακ πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Ισλανδικού ποδοσφαίρου με την πρόκριση στα προημιτελικά.
  • Την ευκαιρία να... ξεμουδιάσει είχε ο Ολυμπιακός, από την καθημερινή ρουτίνα της προπόνησης. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο τους φιλικό κέρδισαν 4-1 την αυστριακή Χορν. Ο Βίκτορ Σάντσεθ χρησιμοποίησε αρκετούς νέους παίκτες στην αρχική σύνθεση.
  • Γλυκιά εκδίκηση για την συντριβή στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης πήρε η Ιταλία, που νίκησε 2-0 την Ισπανία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του EURO 2016. Ο Τζόρτζο Κιελίνι στο 33΄ και ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 90+1' πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης που έγινε στο «Stade de France» και έστειλε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στους «8», όπου περιμένει η Γερμανία, το Σάββατο στο Μπορντό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου