Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir που έπεσε στη Μεσόγειο

Επισκευάστηκε το μαύρο κουτί που περιέχει τα στοιχεία με τις παραμέτρους της πτήσης MS804 του Airbus της αιγυπτιακής εταιρείας EgytpAir που κατέπεσε στη Μεσόγειο στις 19 Μαΐου, ανακοίνωσε η αρμόδια αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας.
Το μαύρο αυτό κουτί «επισκευάστηκε την Τρίτη με επιτυχία στα εργαστήρια του γραφείου ερευνών της Γαλλίας για δυστυχήματα», διευκρινίζει η αιγυπτιακή επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
«Οι έλεγχοι που έγιναν» μετά την επισκευή επέτρεψαν να βεβαιωθούμε ότι «οι παράμετροι της πτήσης έχουν διασωθεί» στο μαύρο κουτί, σύμφωνα με την αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας, η οποία προσθέτει ότι «η επισκευή του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου θα αρχίσει» σήμερα.

Αυτό περιέχει την ηχογράφηση των συνομιλιών από το πιλοτήριο.
Λίγο νωρίτερα χθες το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) είχε ανακοινώσει ότι έλαβε τις κάρτες μνήμης των δύο μαύρων κουτιών του Airbus προκειμένου να επιδιορθωθούν και να καταστεί δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων τους.
Το μοιραίο Airbus Α320 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο κατέπεσε στις 19 Μαΐου ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών μετά την αιφνίδια εξαφάνισή του από τα ραντάρ για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Και οι 66 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 40 ήταν Αιγύπτιοι και οι 15 Γάλλοι.
Τα δύο μαύρα κουτιά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου βρέθηκαν στα μέσα αυτού του μήνα. Ωστόσο οι κάρτες μνήμης τους χρειάζονταν επιδιόρθωση για να καταστεί δυνατή η ανάκτηση των δεδομένων τους και γι'αυτό εστάλησαν στη Γαλλία για να επισκευαστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου