Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Μηνύσεις εναντίον Μητρόπολης Βοστώνης και Αρχιεπισκοπής Αμερικής από θύμα του Μητρόπουλου

Του Θεόδωρου Καλμούκου                                                         Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2016

Adam Metropoulos
Ο κ. Αδαμάντιος Μητρόπουλος
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ενας 24χρονος νέος από την πόλη Μπάγκορ του Μέιν, ο οποίος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικο αγόρι 15 ετών από τον τότε ιερέα του Αδαμάντιο Μητρόπουλο, κατέθεσε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 σειρά μηνύσεων σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Bangor Daily News.
Συγκεκριμένα κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην ιερέα κ. Αδαμάντιου Μητρόπουλου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης εξίμισι ετών, της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Μπάγκορ στην οποία υπηρέτησε επί 13 χρόνια ως ιερατικός προϊστάμενος, της Μητρόπολης Βοστώνης ισχυριζόμενος ότι ο επικεφαλής της, Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Μπάγκορ επέδειξαν αμέλεια καθότι ο κ. Μητρόπουλος ήταν υπό την εποπτεία τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ιερέας Αδαμάντιος Μητρόπουλος ήταν επί 13 χρόνια ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Μπάγκορ Μέιν, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου 2014, με τις κατηγορίες της κατοχής παιδικής πορνογραφίας και φωτογράφησης γυναίκας χωρίς την άδειά της, όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014. Συγκεκριμένα, είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και βιντεοσκόπησε συγγενικό πρόσωπο της συζύγου του, η οποία τους επισκεπτόταν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου και η οποία αντιλήφθηκε την κάμερα όταν πήγε να κάνει μπάνιο. Τον αντιμετώπισε και στη συνέχεια πήγε με το υλικό στην Αστυνομία, η οποία διενήργησε έλεγχο στον υπολογιστή του και ανακάλυψε την ύπαρξη εκατοντάδων φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.
Ο «Ε.Κ.» την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 αποκάλυψε την ένορκη κατάθεση του ντέτεκτιβ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μητρόπουλος είχε προϊστορία σε βιντεοσκοπήσεις αφού βιντεοσκόπησε στο μπάνιο εν αγνοία της κάποια ενορίτισσά του, ενώ κοιμήθηκε μαζί με δύο αγόρια 15 ετών από την κοινότητα σε καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού του, των οποίων άγγιξε τα γεννητικά όργανα.
Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ενοχή στις προαναφερθείσες κατηγορίες και η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ann Murray του επέβαλλε πέρα από τη φυλάκιση των εξίμισι ετών και τριετή περίοδο δοκιμαστικής επιτήρησης (probation) έπειτα από την αποφυλάκισή του, καθώς επίσης και την υποχρέωση να σημειωθεί εφ’ όρου ζωής ως παιδεραστής στους καταλόγους σεξουαλικών εγκλημάτων της πολιτείας του Μέιν στους οποίους εγγράφονται οι παιδεραστές.
Υπογραμμίζεται ότι όταν έγινε γνωστή η διαστροφική συμπεριφορά του τότε ιερέα Αδαμάντιου Μητρόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος τον έθεσε αμέσως σε αργία από κάθε ιεροτελεστία και διοικητική ευθύνη.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» έστειλε ήδη πριν λίγη ώρα γραπτό μήνυμα στον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο ζητώντας του κάποια δήλωση για την εξέλιξη της μήνυσης ή και συνέντευξη. Μέχρι την άωρα που αναρτήθηκε το παρόν άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του «Ε.Κ.» www.ekirikas.com ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δεν είχε ανταποκριθεί. Περισσότερο στην αυριανή μας έκδοση.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου