Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παρασκηνιακή μάχη Πούτιν - Παυλόπουλου για έναν... θρόνο!

Παρασκηνιακή μάχη Πούτιν - Παυλόπουλου για έναν... θρόνο!


Σε μάχη παρασκηνίου για το ποιος θα καταλάβει έναν… θρόνο στο Αγιον Ορος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, επιδόθηκαν αγιορείτικες αρχές και Πολιτεία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν καθ' οδόν προς τον Αθω για το πολυσυζητημένο προσκύνημά του. Νικήτης αναδείχθηκε τελικά ο κ.Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το όλο θέμα ανέκυψε όταν ετέθη στη συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Πολιτείας και της Ιεράς Κοινότητα το πού θα καθίσει στη δοξολογία ο πρόεδρος Πούτιν, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο, και πού ο Ελληνας ομόλογός του, κ. Παυλόπουλος.
Οι αγιορείτες υποστήριξαν ότι, με βάση το τυπικό, ο τιμώμενος τοποθετείται στον επισκοπικό θρόνο και ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθόταν  στο παραθρόνιο στασίδι, πλάι στον κ. Πουτιν. Ομως υπήρξε αντίδραση από την ελληνική προεδρία, που για λόγους συμβολισμού αρνήθηκε μια τέτοια λύση που θα έφερε «ένα σκαλί παρακάτω» τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η προσπάθεια συμβιβασμού δια της τοποθέτησης δυο ίδιων πολυθρόνων μπροστά στα στασίδια, για να παρακολουθήσουν από εκεί οι  κ. Παυλόπουλος και Πουτιν, δεν έγινε δεκτή από την Κοινότητα και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος, ως τιμώμενο πρόσωπο, ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου