Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο Πούτιν και το αρνάκι ραγού

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Ο Πούτιν και το αρνάκι ραγού
Ηθελαν στο Μέγαρο Μαξίμου να διαφοροποιηθούν από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς που παρέθεταν γεύματα σε αρχηγούς ξένων κρατών είτε στη «Μεγάλη Βρεταννία» είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, με συναγρίδες ή σφυρίδες. Ηθελαν κάτι ξεχωριστό στο γεύμα του Πούτιν (φωτογραφία) και για τον λόγο αυτόν πραγματοποίησαν ειδική σύσκεψη. Και τι νομίζετε ότι έκριναν ως κατάλληλο γεύμα για έναν επισκέπτη του βεληνεκούς του ρώσου προέδρου; Πρώτο πιάτο σαγανάκι γαρίδες με ντομάτα και τυρί, κυρίως πιάτο αρνάκι ραγού με πατάτες, ντομάτες και γιαούρτι και επιδόρπιο παγωτό βανίλια, σοκολάτα και κανέλα. Προσφέρθηκε και λευκό και κόκκινο κρασί από ελληνικά οινοποιεία. Βεβαίως δεν ξέφυγαν στο Μαξίμου από την παράδοση των προηγούμενων, αφού παρήγγειλαν το γεύμα από κεντρικό ξενοδοχείο. Ηταν μου λένε ωσάν να πήγαινε ο ίδιος ο Πούτιν στο ξενοδοχείο.









Το ρωσικό air force one
Στη εποχή του Πούτιν δεν θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι ΗΠΑ προεδρικό αεροσκάφος. Το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος είναι τύπου «Ιλιούσιν 96» με διευρυμένη άτρακτο και ανήκει στον στόλο των ρωσικών προεδρικών αεροσκαφών που διαχειρίζονται οι Ρωσικές Αερογραμμές. Το Ιλιούσιν 96 έχει τέσσερις κινητήρες και λόγω της διευρυμένης ατράκτου έχει τον κωδικό «Ilyushin Il-96-300PU». Τα δύο τελευταία γράμματα σημαίνουν «Σταθμός Διοίκησης» στα ρωσικά.


Το φαινόμενο Αννα Βαγενά
Δεν της έφτανε που εκστόμισε μια ανοησία επικών διαστάσεων («δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Και η τουρκοκρατία ήταν 400 χρόνια. Είμαστε ανθεκτικός λαός»), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη, επανέρχεται και επιτίθεται σε όσους δεν κατάλαβαν τη δήλωσή της. Εμμέσως πλην σαφώς αποκαλεί... «χαζούς»  όσους δεν κατάλαβαν την μπαρούφα που πέταξε: «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια» ανέφερε συγκεκριμένα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Επιχείρησε και να... φιλοσοφήσει:«Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτόν τον τόπο: Γιατί είμαστε υποκριτές;» απεφάνθη. Ισως να μην είναι εκτός πραγματικότητας ορισμένοι στη Βουλή που επιμένουν ότι ο«τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η Βαγενά είναι ρόλος θεατρικής καρικατούρας». Καρικατούρα ή όχι, η εν λόγω κυρία ψηφίζει νομοσχέδια, όπως τον κόφτη, το υπερταμείο, την υπερφορολόγηση και βεβαίως μνημόνια. Και η ψήφος της στη Βουλή μετράει...


Χάνουμε τον Καρανίκα, στοπ
Ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού (πιο στενό δεν γίνεται) αν ο κ. Τσίπρας είναι ικανοποιημένος από τα καμώματα του συμβούλου Νίκου Καρανίκα«Οχι βεβαίως» μου απάντησε κοφτά. Και γιατί τότε τον διατηρεί και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Ξαναρώτησα: «Δεν είναι πια στο Μέγαρο Μαξίμου, ποτέ δεν ήταν»ήταν η απάντηση: «Μα πώς; Αφού τον είδαν αρκετοί εκεί να εργάζεται στο υπόγειο, κάτω ακριβώς από το πρωθυπουργικό γραφείο» παρατήρησα: «Είχε έλθει μια-δυο φορές και όσοι τον είδαν τυχαίως τον είδαν εκεί, το γραφείο του είναι αλλού». Εν πάση περιπτώσει το θέμα δεν είναι πού είναι το γραφείο του κ. Καρανίκα, αλλά τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καρανίκα: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για να φύγει. Αθόρυβα θα γίνει αυτό, όχι εν θερμώ, φεύγει οσονούπω» απάντησε, υπενθυμίζοντάς μου ότι ο κ. Καρανίκας είχε παλαιότερα δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη προτού γίνει πρωθυπουργικός σύμβουλος. Μου είπε βέβαια ότι στην Αριστερά δεν υπάρχουν απολύσεις. Αλλά όταν είπα το ανέκδοτο που κυκλοφορεί για τον Καρανίκα, ότι «έχουμε έναν Πρωθυπουργό που είναι φίλος του Καρανίκα», απάντησε ότι το γνωρίζει αυτό κ. Τσίπρας και γελάει όταν το ακούει.


Βουτιά και τσίπουρο για τον Πούτιν
Ισως να μην το προσέξατε, αλλά η προτίμηση που έδειξε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, στο «Divani Apollon Palace», έχει και μια άλλη σημασία. Θα μπορέσει να κάνει και μια βουτιά στη θάλασσα προτού μεταβεί στο Αγιον Ορος. Και το Σάββατο το πρωί έχει φροντίσει να βρεθεί αρκετός χρόνος για βουτιά, αφού έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στο Αγιον Ορος στις 2 μετά το μεσημέρι. Αλλωστε για τον ίδιο λόγο (για τη βουτιά) προτιμά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Καβούρι και ο κ. Γιούνκερόταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Να σημειώσω εδώ ότι οι Ρώσοι για ένα βράδυ δεν έχουν κλείσει μόνο ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, αλλά τρία. Τον «Αστέρα» και το «Λαγονήσι».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου