Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2016

  • Στα μαθήματα της Τεχνολογίας Δικτύων και Επικοινωνιών, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Στοιχείων Ψύξης και Κλιματισμού και της Δενδροκομίας, εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα. Το sansimera.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τα θέματα των εξετάσεων.
  • Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στoν ΗΣΑΠ (γραμμή 1), το Μετρό (γραμμές 2, 3) και το Τραμ. Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα είναι από τις 11:00 έως τις 17:00.
  • Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ από σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες, που προανήγγειλαν ότι θα ακολουθήσουν απεργίες και σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στον Πειραιά και θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
  • «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας και την προσφορά μας στην πατρίδα. Δεν την ισοπεδώνουμε για να γίνουμε δεκανίκι της δεξιάς. Ούτε ζητάμε συγγνώμη, επειδή κάναμε το χρέος μας σε αυτόν τον τόπο» τόνισε ο Γ.Παπανδρέου από την Πάτρα και εξήγγειλε την αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΔΗΣΟ στις επόμενες εκλογές.
  • Η σορός μίας γυναίκας, σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Επί τόπου έχει σπεύσει ιατροδικαστής, ενώ από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Κόσμος

  • Η «μάχη των τουαλετών» μαίνεται στις ΗΠΑ, όπου τo Τέξας και άλλες δέκα αμερικανικές Πολιτείες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα καταθέτοντας μήνυση για τα μέτρα που έλαβε με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των διεμφυλικών προσώπων και την αναγνώριση του δικαιώματός τους να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει της ταυτότητας του φύλου τους.
  • Τέσσερις άνθρωποι, που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, κατηγορούνται από τις αρχές για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
  • Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησε έντονη κριτική στην χρήση ιδιωτικού server και του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας ότι παραβίασε τους κανονισμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυγή κυβερνοεγκλημάτων.
  • Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντσο Άμπε επέπληξε δημοσίως τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, για την υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας στην Οκινάουα, υπόθεση για την οποία οι Αρχές κατηγορούν αμερικανό εργαζόμενο σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή.
  • Με τη διαρροή νέου κύματος απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την TISA (Trade in Services Agreement -Διεθνής Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών), «αδελφή» συμφωνία της αμφιλεγόμενης TTIP, ξαναχτυπά το WikiLeaks αποκαλύπτοντας πώς οι ξένες εταιρείες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο υπηρεσιών κυρίαρχων κρατών: από τις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες -με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πάλι στον «αέρα».

Οικονομία

  • Τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη επιθεωρεί σήμερα, Πέμπτη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της. Όπως γνωστοποίησε μέσω twitter ο Γ.Κυρίτσης: «Ειδομένη: ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη σιδηροδρομική γραμμή. Αύριο επιθεώρηση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της».
  • Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει την επόμενη Πέμπτη ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποδεχόμενη τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για τη χορήγηση δανείων σε αυτό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
  • Θετικές θα είναι οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία των αποφάσεων του Eurogroup, εκτίμησαν ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, και ο καθηγητής Πάνος Καζάκος, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Γραφείου, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής, επί της τριμηνιαίας Έκθεσης, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2016 - Μαρτίου 2016.

Αθλητισμός

  • Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η χρονιά για τον Φάνη Γκέκα στην Ελβετία. Ο βετεράνος στράικερ πέτυχε και τα δύο γκολ της Σιόν (35΄,53΄) στο 2-2 με τη Λουκέρνη. Ωστόσο, η ομάδα του παρέμεινε στην 5η θέση και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League αφού την ίδια στιγμή η Γκρασχόπερς περνούσε με νίκη (1-0) από την έδρα της πρωταθλήτριας Βασιλείας. Σημαντική και η συμβολή του Τάσου Δώνη στη νίκη-παραμονή της Λουγκάνο με 3-0 επί της Σεντ Γκάλεν. Ο νεαρός Ελληνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75'.
  • Μόλις δύο 24ωρα μετά το επιβλητικό 3-0 του Παναθηναϊκού κατά της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αλλά και το άνετο 0-2 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, η 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, φέρνει ξανά τις ίδιες ομάδες αντιμέτωπες, αλλά με τις έδρες αντίστροφα: Την Πέμπτη, η συνέχεια δίνεται σε Τούμπα (18:15) και ΟΑΚΑ (20:30).
  • Μια καλή και μια κακή είδηση προέκυψε από την απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Θέσαρ Αρθο ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποκλείστηκε από τον αυριανό (20:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ετσι, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μπρούνο Ζουκουλίνι, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (κάταγμα στο μετατάρσιο) και αφού ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του. Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ αποκτά καινούρια μασκότ, που θα έχει ασφαλώς τη μορφή αετού και να κάνει «ντεμπούτο» στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν. Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι το όνομα, κάτι το οποίο εξαρτάται από τις... εμπνεύσεις των φίλων της ομάδας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου