Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Μαΐου, 2016

  • Ως κρας τεστ για τους «γαλάζιους» σχεδιασμούς για τη χώρα αντιμετωπίζεται από τη Συγγρού η συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα, σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να διατυπώσει τις θέσεις του σχετικά με την αναθεώρηση στόχων και δεσμεύσεων για την ελληνική οικονομία και να διαπιστώσει τις αντιδράσεις του Βερολίνου.
  • Για επιστροφή στο σκηνικό του 2015 και επιπλέον μέτρα λόγω μεγάλης καθυστέρησης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Όσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται στις γραφειοκρατίες των θεσμών τόσο και βρίσκουν μικρά κενά σε όλο αυτό. Πληρώνουμε την καινούργια καθυστέρηση. Και φοβάμαι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί η ζωή μας και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο» τόνισε.
  • Γιορτή Υπερηφάνειας διοργανώνεται στις 11 Ιουνίου με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είναι το σημείο συνάντησης για το μεγάλο συλλαλητήριο προς το Σύνταγμα. Οι ομάδες, οργανώσεις, συλλογικότητες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό Athens Pride με περίπτερο στην πλατεία, ή με άρμα στην παρέλαση θα πρέπει να συμπληρώσουν την απαιτούμενη αίτηση το αργότερο μέχρι σήμερα, Δευτέρα.
  • Στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές) εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα. Το sansimera.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων.
  • Κλειστή παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας η οδός Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, αφού μετατράπηκε για μια ακόμη φορά σε πεδίο μάχης εξαιτίας των επιθέσεων αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κόσμος

  • Το μέτωπο στη Γαλλία για το νόμο για τα εργασιακά έχει πάρει φωτιά και η γαλλική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη ενώ το συνδικάτο CGT προχωρά τις κινητοποιήσεις. «Δεν θα κάνουμε πίσω για να κερδίσουμε στις προεδρικές εκλογές» λέει η κυβέρνηση, ενώ η κρίση έχει παρασύρει και τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Βαλς την ώρα που ανοίγει νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων που επεκτείνονται και στις μεταφορές.
  • Η Μέκκα δεν θα έχει φέτος ιρανούς προσκυνητές κατά το ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στον ιερότερο χώρο του Ισλάμ, καθώς Σαουδική Αραβία και Ιράν δεν κατέληξαν στην απαραίτητη συμφωνία πλαίσιο. Η Τεχεράνη και το Ριάντ ανταλλάσσουν κατηγορίες, οι οποίες προστίθενται -μέσα στο κάδρο του περυσινού μακελειού με το ποδοπάτημα- στην ευρύτερη σύγκρουση των δύο ισχυρότερων πόλων στην περιοχή.
  • Το κύμα κακοκαιρίας στη δυτική ηπειρωτική Ευρώπη έχει προκαλέσει πλημμύρες στη νότια Γερμανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα και προκαλώντας τον τραυματισμό αριθμού άλλων. Οι χείμαρροι έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές ενώ η προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και άνοδο της στάθμης των υδάτων στους ποταμούς παραμένει σε ισχύ.
  • Μιλώντας για αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, ο επικεφαλής της ομάδας της αντιπολίτευσης με την στήριξη της Δύσης που συμμετείχε στο τραπέζι ανακοίνωσε την παραίτησή του κατηγορώντας τη Δαμασκό για αδιαλλαξία. Η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης στις -ουσιαστικά παγωμένες- διαβουλεύσεις καταγγέλλει πως δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα προς βελτίωση των συνθηκών στις πολιορκημένες περιοχές ούτε και στην διάνοιξη «πολιτικής διεξόδου».
  • Εκδήλωση-υπερπαραγωγή έστησε η τουρκική κυβέρνηση για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης φέρνοντας με λεωφορεία και πλοία ένα εκατομμύριο άτομα στην κεντρική πλατεία Γενικαπί όπου προσγειώθηκε ανάμεσα σε πανηγυρισμούς με ελικόπτερο ο Ταγίπ Ερντογάν μετατρέποντας τη συγκέντρωση σε φιέστα για το προεδρικό σύστημα που διακαώς επιχειρεί να περάσει.

Οικονομία

  • Από την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα αρχίσουν να ξετυλίγονται οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Πρώτα στο μέτωπο των έμμεσων φόρων και στη συνέχεια στο εκκαθαριστικό της Εφορίας για τα εισοδήματα του 2015, το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία απειλούν να βάλουν νέα φωτιά στις τιμές των καυσίμων.
  • «Κόφτη» βάζει το Μέγαρο Μαξίμου στις ουρές της αξιολόγησης που λειτουργούν ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Τις κόκκινες γραμμές περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, με επιστολή του προς τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Με κεντρική διαφωνία για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με στόχο να έχει κλείσει το ζήτημα των προαπαιτούμενων έως την Τετάρτη.

Αθλητισμός

  • Εκτός προκριματικών Champions League έμεινε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική των play off. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει πρώτος και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (31/5) εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη.
  • Με γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου (Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0) στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και έμεινε ζωνταντός στη μάχη της πρωτιάς. Μάλιστα, η ισοπαλία ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0), έφερε τους Πράσινους ανάμεσά τους, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς, τους Πράσινους στη 2η με 10 και την ΑΕΚ στην 3η θέση με 9, γεγονός που την αφήνει εκτός από την διεκδίκηση της πρωτιάς. Έτσι, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να μην χάσει την Τούμπα από τον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League...
  • Θύμα απαγωγής έχει πέσει ο Αλαν Πουλίδο. Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο ο αδελφός του με τον δικηγόρο του, όσο και οι Μεξικανικές Αρχές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μεξικανός επιθετικός του Ολυμπιακού και η σύντροφος του, απήχθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από έξι ένοπλους μασκοφόρους άνδρες, οι οποίοι λίγο αργότερα απελευθέρωσαν την Ιλεάνα Σάλας. Ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου