Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ιωάννινα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών

Σάββατο, 28 Μαΐου, 2016


ΜΠΑΡΟΥΤΙ Η ΣΥΝΥΡΠΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ 
Η ήρεμη συμβίωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στην παλιά μαθητική Εστία Δολιανών φαίνεται πως  άρχισε να ανήκει στο παρελθόν .
Βραδινές ώρες της Πέμπτης (26/5) μετά από άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών, πέντε άτομα τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα.
‘Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.blogspot.gr κάτοικος της περιοχής, έκανε λόγο για μια κατάσταση που όσο περνά ο καιρός αρχίζει να «μυρίζει» μπαρούτι, με την συνύπαρξη Αφγανών και Σύρων να αποδεικνύεται καθημερινά ιδιαιτέρως δύσκολη .
Αυτή μάλιστα είχε σταθεί και στο παρελθόν η  βασική αιτία για αψιμαχίες  μικρότερης έντασης και έκτασης μεταξύ των προσφύγων.
Παράλληλα τα χρήματα τους αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν, κάτι που αυτόματα  δημιουργεί στους περισσότερους εκνευρισμό  και ανησυχία  με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σύνολο των φιλοξενουμένων, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες αλλά και μικρά  παιδιά.
Να σημειωθεί πως σε μια μικρή κοινωνία ,όπως είναι το χωριό των Δολιανών, τέτοια περιστατικά  προβληματίζουν τους κατοίκους  που από την πρώτη στιγμή έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα τη φιλοξενία τους στους 200 περίπου πρόσφυγες που διαμένουν στην πρώην Μαθητική Εστία ,εδώ και λίγους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου