Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Προκλήσεις και ρεσιτάλ κιτς στη φιέστα του «Σουλτάνου» για την Άλωση της Πόλης

Δευτέρα, 30 Μαΐου, 2016
Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες "πολιτικοί".
Τι πολιτικοί δηλαδή... της πλάκας!

Προκλήσεις και ρεσιτάλ κιτς στη φιέστα του «Σουλτάνου» για την Άλωση της Πόλης [photos+vds]
563 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου 1453 και ο «Σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει άλλη μία επίδειξη... πρόκλησης με μία κιτς φιέστα. . Την τελετή στην πλατείαΓενικαπί που τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως «μεγαλοπρεπή» παρακολούθησαν περίπου 1 εκατομμύριο θεατές.
Από χθες βρίσκονταν 9.00 αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μία φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικοί σκύλοι για την ασφάλεια της εκδήλωσης, την οποία σχεδίασε μία ομάδα 1.200 ατόμων που εργαζόταν νυχθημερόν εδώ και μία εβδομάδα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο αρχηγός της αστυνομίας Μουσταφά Τσαλισκάν.
Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης, που ήταν ένας από τους διοργανωτές της φιέστας, διέθεσε συνολικά 5.005 λεωφορεία για τη μεταφορά πολιτών από τις 38 περιφέρειες της πόλης. Επίσης 146 πλοία απέπλευσαν από 26 αποβάθρες 21 πόλεων μεταφέροντας και αυτά πολίτες.
Πάντως ο Ερντογάν έφτασε στον τόπο των εκδηλώσεων με... ελικόπτερο!
Την ίδια ώρα οι συμμετέχοντες που έφταναν το 1 εκατομμύριο εισήλθαν στην πλατεία μέσα από μία εκ των 150 πυλών γύρω από τον μεγάλο χώρο της συνάθροισης, στον οποίο είχαν τοποθετηθεί εννέα μεγάλες οθόνες όπου οι πολίτες παρακολούθησαν μία αναπαράσταση της Άλωσης από 563μελή στρατό Οθωμανών, τον «Mehter»
Η μεγαλύτερη σκηνή τρισδιάστατης απεικόνισες προέβαλε την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Στη συνέχεια αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, έκαναν ακροβατικές επιδείξεις, ενώ εκτοξεύτηκαν και πυροτεχνήματα.
Ένας ιμάμης επίσης έψαλε μία προσευχή μπρστά από το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την Αγία Σοφία, ενώ πλήθος ζητωκραύγαζε και φώναζε συνθήματα για την επαναλειτουργία της ως τζαμί.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Ερντογάν θέλησε να διεγείρει ένα αίσθημα εθνικής ανωτερότητας. «Η Ιστανμπούλ ενώνει δύο ηπείρους, με χαμόγελο αλλά και δάκρυ» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
«Σας χαιρετώ όλους σας, έναν προς έναν, όλα τα αδέλφια μας από το Σεράγεβο ως το Μπακού. Από το Τουρκεστάν και την Κριμαία, όπως ήταν η παλιά γεωγραφία του έθνους μας. Χαιρετίζω τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τρίπολη και όλες τις μεγάλες μας πόλεις. Υποκλινόμαστε μόνο ενώπιον του Αλλάχ», συνέχισε.
«Σήμερα γιορτάζουμε την Άλωση, η οποία έγινε πριν από 563 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως, να ξέρετε ότι αυτό ήταν το τέλος μιας κατάκτησης, όχι η αρχή της. Η Άλωση είναι εκδίκηση», ανέφερε εντελώς απροκάλυπτα.
Μίλησε επίσης για το μέλλον και ως άλλη Πυθία... προέβλεψε ότι το 2023, όταν θα συμπληρώνονται πλέον 570 χρόνια από την αρπαγή της Κωνσταντινούπολης, «η Τουρκία θα έχει πετύχει τους στόχους της και χάρη στο πρόγραμμα ανάπτυξης που εφαρμόζουμε θα είναι ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου