Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2016

  • Στις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής φτάνει στην Αθήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες. Στη διάρκεια της ημέρας θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο θα κάνουν κοινές δηλώσεις το απόγευμα.
  • Στη Θεσσσαλονίκη φτάνει την Παρασκευή ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο Αγιο Όρος. Τον πατριάρχη Μόσχας θα υποδεχθεί στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
  • Το δρόμο των κινητοποιήσεων, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα, επέλεξαν τα Σωματεία των εργαζομένων στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, στη διάρκεια των  γενικών συνελεύσεων που πραγματοποίησαν την Πέμπτη με αιχμή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
  • Ο άτυπος καταυλισμός της Ειδομένης δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μικρή πολιτεία που είχε στηθεί εκεί, πλάι στο χωριό των 100 κατοίκων. Οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στα συνολικά 18 λεωφορεία που έφυγαν από την Ειδομένη, μεταφέροντας 783 άτομα σε διάφορες δομές φιλοξενίας. Επίσης, ύστερα από περίπου 70 μέρες, η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη άνοιξε.
  • Με Βιολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον θα εξεταστούν αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα (θετικής κατεύθυνσης και τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών). Το sansimera.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τα θέματα των εξετάσεων.

Κόσμος

  • Νέα προσφυγική τραγωδία ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες ανετράπη στο Κανάλι της Σικελίας, σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τα παράλια της Λιβύης. Τουλάχιστον 88 άνθρωποι περισυνελέγησαν ζωντανοί, ενώ εκφράζονται φόβοι έως και για 30 νεκρούς. Στη διάρκεια της ημέρας διασώθηκαν 4.000 πρόσφυγες σε 22 επιχειρήσεις.
  • Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, ο οποίος μαίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 280.000 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Επιπλέον χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία ενέκρινε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
  • Συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στο Παρίσι, στο περιθώριο μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά. Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Περίπου 18.000 - 19.000 άτομα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με την αστυνομία. Τα συνδικάτα απειλούν να διαταράξουν το Euro 2016.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για να εξασφαλίσει επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική κάλπη στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, βάσει καταμέτρησης του πρακτορείου Associated Press.

Οικονομία

  • Τη διατήρηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι απόλυτα συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο και ότι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον Όμιλο ΔΕΗ.
  • Μειώνεται στα 100 ευρώ από 200 ευρώ σήμερα το ανώτατο όριο πληρωμών με μετρητά στις εφορίες. Για υψηλότερα ποσά οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω κάρτας.
  • Πλαφόν στην χρήση μετρητών στις συναλλαγές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Αθλητισμός

  • Ο Ελντερ Μπαρμπόσα επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από τιμωρία τριών αγωνιστικών και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη 3-1 επί του Παναθηναϊκού, στην 4η αγωνιστική των play off. Ο Πορτογάλος πέτυχε δύο γκολ (40΄,69΄), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Γιόχανσον στο 5΄. Το γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Λέτο στο 54΄.
  • Η ΑΕΚ ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, μετά από μία επιβλητική νίκη - απάντηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - ΠΑΟ 3-1), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ πήρε άλλη μια εύκολη νίκη (ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0) επί του... μισού Πανιωνίου που δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι θετικό στο άδειο-λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας και έτσι ο Δικέφαλος του βορρά φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία.
  • Δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου μέσα σε τρεις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που όπως στη Νέα Σμύρνη έτσι κι απόψε επιβλήθηκε στην Τούμπα των «κυανέρυθρων» με 2-0 (14', 25' Αθανασιάδης), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αναμένοντας το αποτέλεσμα του αποψινού ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός για να δει αν θα παραμείνει μόνος εκεί.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου