Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Οι μηνύσεις για τα απορρίμματα προκάλεσαν ένταση

Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2016

Όλοι τους... Για τα σκουπίδια
Σε έκρυθμο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, με αφορμή την τελευταία εξέλιξη που υπάρχει, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όσον αφορά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πύργου, για την χρήση του δημοτικού σταδίου Πύργου ως σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, έχουν κληθεί να καταθέσουν στις Εισαγγελικές Αρχές, αύριο, ύστερα από τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες προς κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο, τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο, Γαβρίλη Λιατσή, που ψήφισαν θετικά στο να λειτουργήσει στο προαύλιο του σταδίου σταθμός μεταφόρτωσης, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση ήταν πως δεν θα πέσει ούτε ένα σκουπίδι στο έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν κατηγορίες σχετικές με παράβαση καθήκοντος, ή με υποβάθμιση περιβάλλοντος, κάτι το οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στην χθεσινή συναδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι, όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση, αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο της διαθεσιμότητας από τις εργασίες τους, με το συγκεκριμένο να έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς, όπως είπαν στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων (όσοι είχαν ψηφίσει θετικά), το έκαναν με την προϋπόθεση να μην δημιουργηθεί η εικόνα που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται στο δημοτικό στάδιο.

Εντάσεις στη συνεδρίαση
Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμα περισσότερο, όταν στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία», Δώρα Καλάκου, μίλησε για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υποβάθμισης του περιβάλλοντος σε βαθμό κακουργήματος αναφέροντας ότι, το όνομά της δεν θα επιτρέψει να εμπλακεί σε καμία ποινική δίωξη, από την στιγμή μάλιστα, που η ίδια και η παράταξή της είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την λειτουργία ως σταθμός μεταφόρτωσης του δημοτικού σταδίου Πύργου.
Εκείνο που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ήταν όταν η κ. Καλάκου ανέφερε την φράση «κατακάθια της κοινωνίας» και απευθυνόμενη προς την δημοτική αρχή, τόνισε ότι «κάνετε συλλογή από κακουργήματα». Στο σημείο παρενέβη η αντιδήμαρχος, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, που ζήτησε από την κ. Καλάκου να ανακαλέσει την φράση της με το κλίμα να εκρήγνυται ακόμα περισσότερο όταν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν στην τοποθέτηση.
Ωστόσο τόσο η κ. Καλάκου όσο και ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Αθανάσουλας, διευκρίνησαν πως η συγκεκριμένη φράση δεν αναφέρθηκε για τους συμβούλους ή τους αντιδημάρχους και επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

«Είμαστε στο τέλος…»
Ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχής, δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, ο δήμαρχος, Γαβρίλης Λιατσής, καθώς όπως ανέφερε, παρά το γεγονός πως σε καθημερινή βάση στον δρόμο αλλά και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δέχεται λεκτικές επιθέσεις, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το πρόβλημα έχει ήδη φτάσει στο τέλος του. «Η πόλη μας αναστήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής και τόνισε πως μόλις τα σχετικά εντάλματα υπογραφούν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τότε τελειώνει και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Λιατσής, δε, απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της παράταξής του, τους κάλεσε να μην «λυγίσουν» και να είναι υπερήφανοι για τις προσπάθειες που έφεραν αποτέλεσμα και τόνισε πως ο ίδιος θα συμπορευθεί με «όποιον θέλει το καλό της πόλης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά το ζήτημα του δημοτικού σταδίου Πύργου και την χρησιμοποίησή του από την δημοτική αρχή ως σταθμός μεταφόρτωσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς, ανέφερε πως για το συγκεκριμένο είχε ληφθεί απόφαση με προσωρινό χαρακτήρα και συγκεκριμένες προϋποθέσεις την νομιμότητα της οποίας είχε εγκρίνει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων.

Τέθηκαν κι άλλα θέματα
Ωστόσο, πέραν από την διαχείριση των απορριμμάτων, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, έθεσαν στις αρχικές τοποθετήσεις τους κι άλλα θέματα για τα οποία ζήτησαν την συζήτησή τους.
Μεταξύ αυτών ήταν ενημέρωση για το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, ενημέρωση για τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου – που τέθηκε από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο – οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη και το ποσό του 1.750 εκατ. ευρώ που διατίθεται στον δήμο του Πύργου για έργα σε πυρόπληκτες περιοχές.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε έως αργά με την συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», Αντώνης Καράμπελας, για ακόμα μια φορά χαρακτήρισε τον δήμαρχο του Πύργου, «ανίκανο» στο να διαχειρισθεί το ζήτημα των απορριμμάτων.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου