Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Μαΐου, 2016

  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, αλλά και τις πληροφορίες που του παρείχε η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα, επέδειξε κατά την επίσκεψή του αργά το βράδυ της Παρασκευής ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Την επιτυχή του επίσκεψη στην Ελλάδα επισήμανε κατά τη συνάντησή τους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει στο Καβούρι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα, αλλά και στοιχείο της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις κοινές δηλώσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σταθερή συμμετοχή στην Ευρώπη, αλλά δεν διστάζει να ανοίξει τα κλαδιά της προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Εκτεταμένη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε διαμέρισμα 6ου ορόφου επί της οδού Βουτηρά 7 στη Νέα Σμύρνη. Επί τόπου έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 21 άνδρες και επτά οχήματα. Συγκεχυμένες χαρακτηρίζονταν οι πληροφορίες σχετικά με το εάν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα.
  • Το μήνυμα ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειάζεται να επικρατήσει το πνεύμα της ομόνοιας και της ειρήνευσης έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, κατά την αντιφώνησή του στην επίσημη και πανηγυρική δοξολογία που έγινε προς τιμήν του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Κόσμος

  • Οι αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού (του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ) και στηρίζουν τις ιρακινές δυνάμεις στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Φαλούτζα σκότωσαν 70 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ανάμεσα τους και τον διοικητή της οργάνωσης στην πόλη, δήλωσε ο συνταγματάρχης, εκπρόσωπος του συνασπισμού, Στιβ Γουόρεν.
  • Κόβει τη συζήτηση για το καθεστώς στην Κριμαία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στις δηλώσεις του από την Αθήνα δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί το θέμα για την προσαρτηθείσα περιοχή λήξαν. Για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ σημείωσε ότι η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή από το να προβεί σε αντίποινα.
  • Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό, είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ερωτηθείς υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ομαλοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων όπως διακήρυξε η νέα τουρκική κυβέρνηση ότι επιθυμεί, δεδομένης και της κατάρριψης του αεροσκάφους που είχε προηγηθεί.
  • Προειδοποιήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην επαφίεται στην συμφωνία της με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση, απεύθυνε σε δηλώσεις του ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αλλιώς στο τέλος θα βρεθούμε οι ίδιοι εγκαταλελειμμένοι».
  • Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανακάλεσε την Παρασκευή την αμνηστία που είχε χορηγήσει σε 22 πολιτικούς οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που έχει βυθίσει τη χώρα σε πολιτικό χάος τους τελευταίους μήνες.

Οικονομία

  • Η προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου είναι το αντικείμενο του «μνημονίου βασικών όρων συναντίληψης» που υπέγραψαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT, Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σετσίν, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • O αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία κατέγραψε πτώση 28% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 ετών, τη στιγμή που οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα παραμένουν τεταμένες και η χώρα έχει συγκλονιστεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων.
  • Οι ενοποιημένες πωλήσεις του oμίλου MIG το το πρώτο τρίμηνο του 2016 έφτασαν  στα 245 εκ, καταγράφοντας οριακή μείωση 1,2εκ, ήτοι -0,5%, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2015.

Αθλητισμός

  • Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και το βαρύτιμο τρόπαιο να περιμένει τον υπερήφανο κάτοχό του. Θα είναι για ενδέκατη φορά στολισμένο με τη λευκή κορδέλα τής Ρεάλ Μαδρίτης ή θα προσθέσει και μια κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΕΡΤ), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. Στα 1.500 χιλιόμετρα η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις και το πιο εμβληματικό γήπεδο της Ιταλίας θα είναι κατάμεστο από 80.000 κόσμο.
  • Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αν και δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι σχεδιάζεται μια επίθεση, προειδοποίησε, την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.
  • Με προορισμό τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα το Παρίσι, αναχωρεί το Σάββατο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς τις επόμενες ώρες θα έχει κρίσιμα ραντεβού για την ανεύρεση του νέου προπονητή της ΑΕΚ! Οι φήμες κάνουν λόγο για συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της «Ένωσης» με τους Φιλίπ Μοντανιέ (προπονητής της Ρεν), αλλά και Κλοντ Πιελ (αποχώρησε από τη Νις) με την περίπτωση του δεύτερου βέβαια να είναι μακράν δυσκολότερη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου