Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Μαΐου, 2016

  • Στο Άγιο Όρος βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις Καρυές τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος και μαζί παρακολούθησαν πανηγυρική δοξολογία. «Η κοινή θρησκεία και η συμπάθεια ενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες» είπε ο ρώσος πρόεδρος. Η επίσκεψη του ρώσου προέδρου στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.  Φωτορεπορτάζ 
  • Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 29 Μαϊου, λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία 3ο Attica Run & Fun Grand Prix με διαδρομές των 5 και 10 χλμ.
  • Νέα τηλεφωνική συνομιλία - δεύτερη σε δύο μέρες - είχαν ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που προέκυψε από τη πρόσκληση προς Ακιντζί για συμμετοχή στο δείπνο, που δόθηκε με ευκαιρία του διεθνούς φόρουμ για την ανθρωπιστική κρίση, που οργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και φιλοξενήθηκε από την Τουρκία και τη συνάντηση που είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ με τον τουρκοκύπριο ηγέτη.
  • Στα τραύματά της υπέκυψε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων μια 37χρονη γυναίκα η οποία πυροβολήθηκε από έναν άνδρα, επίσης 37 ετών, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου. Ο 37χρονος στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του με το ίδιο όπλο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχθηκε ομάδα ατόμων τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, στο Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ομάδα υποστηρικτών της ΛΑΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον υποδέχθηκαν με ντουντούκες, πανό και συνθήματα, λέγοντας ότι  «έρχεται εδώ για να αποτελειώσει το σύστημα δωρεάν υγείας στην περιοχή μας». Με ντουντούκα απάντησε ο κ. Πολάκης στους συγκεντρωμένους.

Κόσμος

  • Νέο βίντεο που αφήνει ερωτηματικά για την στάση της γαλλικής αστυνομίας στις κινητοποιήσεις για τα εργασιακά έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες των τελευταίων μηνών για υπέρμετρη αστυνομική βία. Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο εμφανίζουν έναν αστυονομικό στην Τουλούζη να χτυπά στο πρόσωπο μία γυναίκα, ρίχνοντάς την πάνω σε κάγκελα.
  • Παιδιά, από τον ιταλικό Νότο και προσφυγόπουλα που πέρασαν στην Ιταλία, υποδέχθηκε στο Βατικανό ο πάπας Φραγκίσκος, στον απόηχο νέων ναυαγιών στα νερά μεταξύ Σικελίας και λιβυκών ακτών. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες «δεν είναι είναι κίνδυνος, βρίσκονται οι ίδιοι σε κίνδυνο», είπε στα παιδιά.
  • Η κακοκαιρία στην δυτική ηπειρωτική Ευρώπη έφερε δύο τραγωδίες στη Γαλλία και στη Γερμανία, με θύματα παιδιά. Στο πάρκο Μονσό του Παρισιού, κεραυνός χτύπησε οκτώ παιδιά, από 7 μέχρι 14 ετών, σε σημείο που γινόταν πάρτι γενεθλίων, που είχαν πάει κάτω από δέντρο για να προστατευτούν από τη βροχή. Στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο Χόπστετεν, κεραυνός σε παιδικό αγώνα ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30 παιδιών, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό τριών ενηλικών.
  • Σε 70 νεκρούς και πάνω από 14.000 χιλιάδες διασωθέντες φτάνει ο απολογισμός τις τελευταίας εβδομάδας επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής, του πολεμικού ναυτικού, της Frontex και εμπορικών πλοίων αλλά και μονάδων μη κυβερνητικών οργανισμών, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και τις ακτές της Λιβύης.
  • Τα μπλόκα εργαζομένων στα γαλλικά διυλιστήρια στη μάχη εναντίον του νόμου για τα εργασιακά είχαν γίνει ένα από τα πεδία της αναζωπυρωθείσας μάχης, πυροδοτώντας ουρές στα βενζινάδικα, και πλέον το Παρίσι αναφέρει πως η κατάσταση «έχει βελτιωθεί, όμως η κρίση δεν ξεπεράστηκε». Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα, ενώ το συνδικάτο CGT «κοιτάζει» στην περίοδο του Euro και ο Ολάντ κρατά σκληρή στάση.

Οικονομία

  • Επιχειρήσεις, φορολογούμενοι, συνταξιούχοι του Δημοσίου που αναμένουν μήνες την εξόφληση, μπορούν πλέον να ελπίζουν ότι θα πάρουν σε δόσεις ένα μέρος των οφειλομένων. Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει το σχέδιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις πληρωμές.
  • Μιλώντας για «θετική στροφή» στις εξελίξεις καθώς «τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία», ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε σε ομιλία του στην Καλαμάτα πως «ο κόφτης καθιερώθηκε για να αποκρούσουμε μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι όμως υπό τον έλεγχό μας». Στην ομιλία σημειώθηκε ένταση με παρέμβαση πολίτη, χωρίς όμως να παίρνει έκταση.
  • Τηλεδιάσκεψη θα έχει την Κυριακή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας στη Βουλή τροπολογίες που θα λύνουν εκκρεμή ζητήματα με τους θεσμούς.

Αθλητισμός

  • Για 11η φορά στην ιστορία της, η πολυνίκης της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε στα πέναλτι 5-3 την Ατλέτικο και κατέκτησε το Champions League μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος και η Ατλέτικο, που έχασε πέναλτι στο 47' με τον Γκριεζμάν, ισοφάρισε στο 79' με τον Καράσκο.
  • Ο Μλάντεν Πέτριτς πήρε την μεγάλη απόφαση και την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, θα φορέσει για τελευταία φορά -ως επαγγελματίας- ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ο Κροάτης επιθετικός ανακοίνωσε την απόφαση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Χωρίς τους τιμωρημένους Μπεργκ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ταυλαρίδη και τους τραυματίες, Τελάντερ, Λαγό και Πράνιτς, θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο την Κυριακή, στην αναμέτρηση (18:15) για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου