Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αίγυπτος: Μουσουλμάνοι έκαψαν σπίτια κοπτών και έγδυσαν γυναίκα «για μια εξωσυζυγική σχέση»

Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2016

Χριστιανοί κόπτες περπατούν έξω από την εκκλησία του αγίου Μάρκου στην Μίνγια, νότια του Καΐρου.
Αίγυπτος: Μουσουλμάνοι έκαψαν σπίτια κοπτών και έγδυσαν γυναίκα «για μια εξωσυζυγική σχέση»
Οχλος εκατοντάδων μουσουλμάνων πυρπόλησε επτά σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς κι έγδυσε 70χρονη γυναίκα στην νότια Αίγυπτο, εξαιτίας των φημών ότι ο χριστιανός γιος της είχε εξωσυζυγικό δεσμό με μουσουλμάνα, ανέφεραν η τοπική εκκλησία και αυτόπτες μάρτυρες.
Η επίθεση έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου στην νότια επαρχία Μίνγια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική κοπτική ορθόδοξη εκκλησία.
Ο άνδρας έφυγε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του στις 19 Μαΐου, δήλωσε ο Ισάκ Ιμπραχίμ της οργάνωσης Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Ατομικά Δικαιώματα. Οπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι γονείς του καταδιωκόμενου απευθύνθηκαν στην αστυνομία, εκφράζοντας φόβους για τις ζωές τους.
Την επόμενη μέρα, ομάδα περίπου 300 μουσουλμάνων πυρπόλησαν και λεηλάτησαν το σπίτι του χριστιανού και έγδυσαν τη μητέρα του στον δρόμο. Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, πυρπόλησαν και λεηλάτησαν ακόμη έξι σπίτια.
«Εβαλαν φωτιά στο σπίτι, εισέβαλαν και με έσυραν έξω. Με πέταξαν κάτω μπροστά στο σπίτι και έσκισαν τα ρούχα μου. Ημουν όπως με γέννησε η μάνα μου και φώναζα και έκλαιγα», είπε η γυναίκα στο Reuters.
Ο πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη και έδωσε εντολή στις αρχές να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Επίσης διέταξε τις τοπικές αρχές και τον στρατό να προβούν στην αποκατάσταση μέσα σε ένα μήνα και με έξοδα του κράτους των ζημιών που υπέστησαν οι ακίνητες ιδιοκτησίες.

Συνέλαβαν πέντε άνδρες
Ο κόπτης πάπας Θεόδωρος Β' απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη. Οπως επισήμανε, ζήτησε από τους αιγύπτιους αξιωματούχους να διαλευκάνουν την υπόθεση και επικοινώνησε με τη γυναίκα και τους ενοίκους των σπιτιών που δέχτηκαν επίθεση.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μίνγια δήλωσε πως οι αρχές δεν θα δεχτούν οποιεσδήποτε «ανεύθυνες ενέργειες» από την μεριά των μουσουλμάνων ενάντια στους «χριστιανούς αδερφούς» τους.
Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας τόνισαν πως η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη πέντε ανδρών και η εισαγγελία διέταξε την κράτησή τους ενώ διέταξε την σύλληψη ακόμη 18 υπόπτων.
Δέκα βουλευτές του κοινοβουλίου κατέθεσαν αίτημα για υποβολή ερωτήσεων στον υπουργό Εσωτερικών Μαγντί Αμπντελ Γκάφαρ για το περιστατικό.
Οι ορθόδοξοι κόπτες αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού των 90 εκατομμυρίων πολιτών της Αιγύπτου και είναι η πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα στην Μέση Ανατολή. Για μεγάλο χρονικό διάστημα καταγγέλλουν ότι υφίστανται διακρίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου