Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2016

  • Αρχίζει την Τρίτη η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Στην περιοχή αναμένονται αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα ήδη ξεκινούν από την Αττική πάνω από 10 διμοιρίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες έως και μία εβδομάδα.
  • Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, Δευτέρα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Συνόδου, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των προσφυγικών ροών και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
  • Την παραίτηση της από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία νωρίτερα καταψήφισε τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον κόφτη, αν και υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής.
  • Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδρυση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης καταψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου. Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
  • Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέβηκε στο περιστύλιο της Βουλής και άπλωσε πανό.

Κόσμος

  • Το Πακιστάν κατήγγειλε την Κυριακή την αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι συνιστά «παραβίαση» της κυριαρχίας του και δήλωσε ότι μόνο μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν. Το Ισλαμαμπάντ καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν για την επιδρομή παρά μόνο μετά από αυτήν.
  • Σε εκλογικό θρίλερ έχουν μετατραπεί οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία που θα κρίνουν εάν η χώρα θα γίνει η πρώτη της Ευρώπης με ηγέτη ακροδεξιό πολιτικό. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ προηγείται με ποσοστό 51,9%, έναντι 48,1% του πρώην ηγέτη των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. Το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι επιστολικές ψήφοι και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
  • Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Ερντογάν, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε την Κυριακή στο Ανόι για τριήμερη επίσκεψη. Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο κ. Ομπάμα θα έχει συνομιλίες για την ενίσχυση κυρίως των εμπορικών και στρατηγικών δεσμών με το Βιετνάμ. Είναι η τρίτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1975. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους.
  • Οι κύριες συριακές ανταρτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι δεν θα συμμορφώνονται πλέον προς τη συμφωνία «κατάπαυσης των εχθροπραξιών», αν ο συριακός στρατός δεν τερματίσει μέσα σε 48 ώρες μία ευρεία επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον των θέσεών τους στα προάστια της Δαμασκού.

Οικονομία

  • Ενιαίος συντελεστής 35% επί των μεικτών εσόδων θα ισχύσει τελικά για τη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών, βάσει νομοτεχνικής βελτίωσης που κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος.
  • Δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα του ΕΚΑΣ δικαιούχοι που βάσει των νέων κριτηρίων παύουν να δικαιούνται το επίδομα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Τα αναγκαία κονδύλια για την κάλυψη του ποσού αυτού θα εξασφαλιστούν μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο ξεκινά με κεφάλαιο 700 εκατ. ευρώ.
  • Άλλη μια έντονη κόντρα μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με αφορμή την κατάθεση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα πρακτικά τροπολογίας με υπογραφή Γ.Στουρνάρα και Κ.Μητσοτάκη «χαριστικής» -όπως είπε η βουλευτής- για δύο πετρελαϊκές. Φέρτε άρση και θα την ψηφίσει η ΝΔ, είπε ο Νίκος Δένδιας. Δεν έχει βάση τώρα, το έγκλημα έγινε και το Δημόσιο έχασε εκατ. ευρώ, αντέτεινε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Αθλητισμός

  • Τι και αν… όλη η ΑΕΚ έστελνε τις ευχές της υπέρ της Σεβίλης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που στην παράταση σήκωσε και το τρόπαιο του «Copa Del Rey» (28ο στην Ιστορία της) με νίκη 2-0 και έτσι η Ένωση δεν πήρε το… δώρο της απευθείας εισόδου στους ομίλους του Europa League. Εάν οι Αναδαλουσιανοί είχαν καταφέρει την έκπληξη, τότε η ελληνική ομάδα θα γιόρταζε από σήμερα και τυπικά την «επιστροφή» στην Ευρώπη (άρα και 2,4 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα + ό,τι παραπάνω πιθανώς να προέκυπτε από το market poll και τα αποτελέσματα).
  • «Κάηκε» η Λάρισα από τους φίλους των γηπεδούχων, που μετέτρεψαν σε φιέστα ανόδου τον αγώνα των «βυσσινί» με τα Χανιά, που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Σάκη Τσιώλη με 3-0. Νίκη και για την Κέρκυρα, που επιβλήθηκε του Κισσαμικού με 2-0 στο νησί των «Φαιάκων». Η (αποδεκατισμένη) Παναχαϊκή υποβιβάστηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ η Ζάκυνθος έχασε από τον (αδιάφορο) Παναιγιάλειο και, πλέον, ελπίζει σε νίκη της Λαμίας επί της Ελευσίνας την τελευταία αγωνιστική, για να παραμείνει στην κατηγορία.
  • Μετά την ολοκλήρωση των play off τίτλου στο Βέλγιο, συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA για τους προκριματικούς του Champions League από το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών. Το μόνο που απομένει είναι η δευτεραθλήτρια Ελλάδας, δηλαδή η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση των play off της Super League. Ως προς την κλήρωση δεν αλλάζει κάτι, αφού οποια κι αν είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των «αδύναμων» για τον 3ο προκριματικό και εφόσον προκριθεί, για τα play off που οδηγούν στους ομίλους.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου