Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Μαΐου, 2016

  • Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να θεσμοθετήσει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.
  • Ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, την Τρίτη 24 Μαΐου. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.
  • Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ. Η αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη -η οποία κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή- ανάγκασε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο επίσημο δείπνο.
  • Αρχίζει την Τρίτη η επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. Στην περιοχή αναμένονται αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα ήδη ξεκινούν από την Αττική πάνω από 10 διμοιρίες. Μέσα σε 10 ημέρες θα έχει μεταφερθεί το σύνολο των προσφύγων από την Ειδομένη, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γ.Κυρίτσης.
  • «Βολές» κατά όλων όσοι, στον «τόπο μας κινούνται επιπόλαια» εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Βόλο όπου βρέθηκε για να κυρήξη την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης. «Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί» τόνισε.

Κόσμος

  • Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησε από τη συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας. Στόχος του ραντεβού ήταν η αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκαλέσει η διακήρυξη της AfD, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ αντίκειται στο Σύνταγμα.
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να βοηθήσουν την Λιβύη να ανασυστήσει το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να ελέγξει τους διακινητές μεταναστών. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση με την οποία δικαιώνει τον Τίμοθι Φόστερ, έναν Αφροαμερικανό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1987 από ένα σώμα ενόρκων που συνέθεταν 12 λευκοί, οι οποίοι -όπως φάνηκε- επιλέχθηκαν με ρατσιστικά κριτήρια.
  • Οι αιγυπτιακές αρχές απέκρουσαν την ανακοίνωση που είχε κάνει η Αθήνα διά στόματος υπουργού Άμυνας, ότι το μοιραίο αεροπλάνο της EgyptAir έκανε απότομη «βουτιά» λίγο προτού χαθεί. Αρμόδιος αξιωματούχος είπε ότι λίγο προτού χαθεί το αεροπλάνο πετούσε κανονικά στα 37.000 πόδια.
  • Τουλάχιστον 100 κλέφτες «σκούπισαν» 12,7 εκατ. δολάρια από 1.440 ΑΤΜ σε όλη την Ιαπωνία μέσα σε τρεις ώρες. Η αστυνομία πιστεύει ότι η «επιχείρηση» είναι έργο διεθνούς, σπείρας και ότι οι κλέφτες έχουν ήδη αναχωρήσει από την χώρα.

Οικονομία

  • Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να επικυρώσει την Τρίτη το Eurogroup, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεταξύ 9 - 11 δισ. ευρώ. Επί τάπητος και το «καυτό» ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
  • «Με το διαφαινόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, φαίνεται ότι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας, αλλά με υψηλότατο κόστος και πιθανόν για τελευταία φορά», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του ΣΕΒ με το μείγμα πολιτικής που συνοδεύει την πρώτη αξιολόγηση.
  • Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο τίτλος υποχωρεί κατά 30 μονάδες βάσης στο 7,23%.

Αθλητισμός

  • Τη λύση της συνεργασίας με τον Λουϊς Φαν Γκάαλ ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός προπονητής φεύγει από το «Ολντ Τράφορντ» ακριβώς μετά από δύο χρόνια και όλα δείχνουν ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Επι των ημερών του Φαν Γκάαλ η Γιουνάιτεντ έπαιξε ίσως το χειρότερο ποδόσφαιρο της μεταπολεμικής ιστορίας της, όμως αν μη τι άλλο ο 65χρονος Ολλανδός έγραψε το βιογραφικό του ότι το 2015 επανέφερε την ομάδα στο Champions League μετά από απουσία ενός χρόνου και κυρίως ότι φεύγει ως κυπελλούχος Αγγλίας.
  • Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μετά από 15 μήνες πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των play off. Σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι «πράσινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς με σκόρερ τους Λουντ (11΄), Μπεργκ (30΄), Κλωναρίδη (90΄) και βρίσκονται στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας, μαζί με τον ΠΑΟΚ.
  • Με το «διπλό» έφυγε από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ (Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-2) στον πρώτο αγώνα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί όμως με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε εύκολα της ΑΕΚ (Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0) στη Λεωφόρο και... πάτησε και εκείνος κορυφή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου