Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Aναβολή των Αγώνων του Ρίο, λόγω Ζίκα ζητούν επιστήμονες

Σάββατο, 28 Μαΐου, 2016

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την αρνητική απάντηση της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) στο αίτημα για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» (5-21 Αυγούστου), λόγω της εξάπλωσης του ιού «Ζίκα» στη Βραζιλία.
Και ενώ οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι, ήρθε η «ανοιχτή επιστολή» περισσοτέρων από 100 κορυφαίων επιστημόνων προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με την οποία ζητούν την άμεση αναβολή των Αγώνων, τονίζοντας πως τα νέα ευρήματά τους, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να καθησυχάζουν τον κόσμο που θα βρεθεί τους επόμενους μήνες στο Ρίο.
Όπως αναφέρει το BBC, οι επιστήμονες στην επιστολή τους στον «ΠΟΥ» αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες από όλες τις χώρες θα βρεθούν στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και ενδεχομένως να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους έχοντας ήδη κολλήσει τον ιό».
Αυτό προκύπτει από τις μελέτες και τις έρευνες των επιστημόνων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως ο ιός που εξαπλώθηκε στη Βραζιλία πριν από περίπου ένα χρόνο, όχι απλά δεν βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά πλέον υπάρχουν συνεχή κρούσματα σε περισσότερες από 60 χώρες.
Μάλιστα, οι επιστήμονες επικαλούνται την αποτυχία του προγράμματος εξάλειψης των κουνουπιών στη Βραζιλία αλλά και το «αδύναμο» σύστημα υγείας στη χώρα.
Παράλληλα, τονίζουν το πρόβλημα που έχει ήδη διαπιστωθεί και έχει να κάνει με τις γέννες των παιδιών που οι μητέρες τους κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι πως τα νεογέννητα έχουν αφύσικα μικρά κεφάλια, ενώ ήδη παρατηρούνται και πολλά νευρολογικά προβλήματα στους ενήλικες.
Αξίζει να αναφερθεί πως για την ακρίβεια την επιστολή υπογράφουν 150 επιστήμονες, γιατροί και καθηγητές των Πανεπιστήμιων της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ.
Επιμέλεια: Σπύρος Κόλλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου