Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος Βοστώνης


Χθες βράδυ κάπου 360 άτομα μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι και νέες έδωσαν το παρόν στο εστιατόριο Angelica's στο βόρειο προάστιο Middleton, Massachusetts όπου το Σωματείο Northen Eperotic Society είχε τη χοροεσπερίδα του με ζωντανή μουσική όπου έπαιζε η ορχήστρα του Κώστα Τασλή με το Χρήστο Νάτση στο τραγούδι και τους Γιώργο Μπεζάνη και Σταύρο Πάππα στο κλαρίνο.
Προσευχή έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος Στέργιος Γεροστέργιος, ιερατικός προϊστάμενος του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Cambridge.
Ο Πρόεδρος κ. Μενέλαος Σωτήρης και το διοικητικό συμβούλιο έκαναν ότι μπορούσαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Υπεύθυνη της βραδιάς ήταν η Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη.
Παρευρέθησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Παν-Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νίκος Γκατζογιάννης (γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times και συγγραφέας μεταξύ των άλλων του βιβλίου “ΕΛΕΝΗ” που έγινε κινηματογραφικό έργο).

Στην ομιλία του ο κ. Γκατζογιάννης αναφέρθηκε στον αγώνα της Παν-Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας για το δίκιο των Βόρειο-Ηπειρωτών στη Βόρειο Ήπειρο και κάλεσε όλους να βοηθήσουν σε αυτό το εθνικό θέμα. Αναφέρθηκε στην παρουσία των πρώην προέδρων της Πανη-ηπειρωτικής κ.κ. Δημήτρη Κούτουλα και Βασίλη Κυράνη καθώς και του Αντιπροέδρου Γιώργου Γκίνη.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος ο οποίος είπε: Καλησπέρα

Κύριε Πρόεδρε, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλη του Βόρειο-Ηπειρωτικού Συλλόγου, Αξιωματούχοι και επίσημοι προσκεκλημένοι, Φίλες και Φίλοι.

Ο Βόρειο-Ηπειρωτικός Σύλλογος Βοστώνης δίνει το δικό του αγώνα για τα πολιτιστικά και εθνικά θέματα και κάθε προσπάθεια του πρέπει να έχει τη συμπαράσταση όλων μας. Ο Βόρειο-Ηπειρωτικός Σύλλογος έχει μέλη που έχουν περάσει πολλά βάσανα στη Βόρειο ¨Ήπειρο από το Κομμουνιστικό – ολοκληρωτικό καθεστώς με εξορία, εκτοπίσεις, με βασανιστήρια, κατάσχεση της περιουσίας ακόμα και με θάνατο.
Στη περιοχή της Βορείου Ηπείρου ο Ελληνισμός είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανός και αυτό είναι δυνατό με τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων μας.
Είναι καθήκον των Βόρειο-Ηπειρωτών και των Ελλήνων απανταχού της Γης να συνεργαστούν, να συνεργαστούμε, για να παραμείνουν οι Βόρειο-Ηπειρώτες στη Βόρειο Ήπειρο και να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε η Βόρειο Ήπειρος ενωθεί με την Ελλάδα.
Είμαστε μαζί σας στους αγώνες σας για τα δίκιο του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου οι οποίοι αγώνες θα πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα, την αυτονομία και ένωση.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σας εύχομαι καλή Δύναμη στο έργο σας. Είμαστε μαζί σας στους αγώνες σας.
Σας ανακοινώνω ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης να γίνει την Κυριακή, 30 Απριλίου, 2017. Ευχαριστώ

Για την νεολαία μίλησε η Άννα Σωτήρη της οποίας την ομιλία θα την έχωμε προσεχώς.
Χόρεψε σε έκτακτη εμφάνιση το χορευτικό του Αγίου Σπυρίδων Worcester, Massachusetts υπό την διεύθυνση της κ. Όλγας Φώτου.
Την παράσταση έκλεψε ο Άγγελος Λόλος 20 χρονών ο οποίος αν και βαριά άρρωστος ζήτησε από τον πατέρα του και τον έφερε στην εκδήλωση πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον οδήγησαν στην πίστα όπου χόρευαν γύρο του ενώ αυτός χαμογελούσε και σιγοτραγουδούσε ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε και του φώναζε “περαστικά”.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μενέλαος Σωτήρης ζήτησε να βοηθηθεί ο νεαρός με την συμβολή κάποιου ειδικού ιατρού και αμέσως αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον να επικοινωνήσουν με γιατρούς για την ειδική περίπτωση του νέου που ενώ ήταν καλός αθλητής έπαθε νευρικό κλονισμό και παράλησε.
Η εκδήλωση τελείωσε κοντά στις δύο το πρωί.

Φωτογραφίες: 
Ο Πρόεδρος του Βορειο-Ηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης με τον νεαρό Άγγελο Λόλο.
Ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος παίρνει συνέντευξη από τον κ. Νίκο Γκατζογιάννη.  Δίπλα τους ο κ. Βασίλειος Κυράνης, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου.
Η υπευθυνη της βραδιάς κ. Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη
Ο αντιπρόεδρος της Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Γκίνης με τον πρώην Πρόεδρο κ. Δημήτρη Κούτουλα
ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με τον κ. Βασίλειο Κυράνη.
η κλήρωση της λαχειοφόρου με τους Μενέλαο Σωτήρη, Πρόεδρο και Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνη της βραδιάς.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου