Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο κόφτης του Τσακαλώτου, ο Μίκης από τα φιλιά στα καρφιά, το κερί του Πιρς, η κατάρα του πολιτικού πατέρα

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos gestures during a parliamentary session in Athens, early Friday, Aug. 14, 2015. The Greek government defended its new bailout program in tumultuous parliamentary sessions as it faced a rebellion in the governing Syriza party ahead of a vote on the deal. (AP Photo/Yannis Liakos)
Πάει τελείωσε, οι Συριζαίοι έγραψαν ήδη ιστορία στη δύσμοιρη την πατρίδα, κατάργησαν τη γραβάτα και τις τσάντες και κυκλοφορούν αγραβάντωτοι, μερικοί μάλιστα και σαν κρεμανταλάδες και με σακίδια στον ώμο. Είναι κι αυτή μία αριστερόστροφη επανάσταση. Τρομάρα τους!Για να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολη είναι η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, να σκεφθεί ότι ακόμα και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Πιρς, πήγε κι άναψε ένα κεράκι για να φωτίσει ο Αγιος Φανούριος τους ιέρακες στην Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φανερώσουν τη δόση προς την Ελλάδα γιατί αλλιώς θα δέσουν τα έντερα πολλών. Αλλοίμονο βέβαια στους απλούς ανθρώπους γιατί οι βολευτές, οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι καλά περνούν και γυροβολούν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα τρομακτικά εκείνα τηλεπαράθυρα φωνασκούντες και αλληλοϋβριζόμενοι. Δεν σκέφτηκε φαίνεται ο πρέσβης της χώρας ημών ταύτης της Αμέρικα τι θα κάνει ένα κεράκι, εκεί χρειάζεται λαμπάδα ολόκληρη σαν το μπόι του Τσακαλώτου. Τον έχετε δει αυτόν, Αδέλφια μου Ελληνες, κάτι κινήσεις χεριών, ποδιών, μορφής και μορφασμών που κάνει όταν αγορεύει στη Βουλή; Ο Λεβέντης παρακαλεί να κερδίσει το λαχείο να του αγοράσει ένα σακάκι κι ένα σακίδιο καινούργιο γιατί είναι λίγο ντροπή να πηγαίνει μ’ αυτό το κόκκινο στον ώμο στην Ευρώπη.
Ολα τα εφεύραν, όλα τα εισήγαγαν κι αυτό που έλειπε ήταν ο αυτόματος «κόφτης», τον καθιέρωσαν κι αυτόν κι ολοκληρώθηκε η αναισχυντία, αφού κι ο Τσακαλώτος λέγει ότι «δεν είναι ό,τι καλύτερο ο μηχανισμός». Από μηχανισμούς πια ρετσινόλαδο που λέει ο λόγος.
Θαυμάστε τη δήλωσή του: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο ο μηχανισμός, αλλά με βάση τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού έπρεπε να δείξουμε πως θα τα πετύχουμε τα πλεονάσματα για αυτό και θέλαμε τον μηχανισμό». Κύριε εελέησον, αλλά αυτοί δεν σώζονται πια με τίποτε, μάρτυς μου ο Λεβέντης που καλά που είναι κι αυτός και γελούμε λίγο. Η κατάσταση πια είναι για γέλια. Φτάνουν τόσα κλάματα.
Ας κλαίει κι ας θρηνεί μόνος του ο μουσουργός Μίκης, ο οποίος κι αυτός έκανε τα φιλιά, καρφιά για τον Αλέξη και τον κάρφωσε μετά μουσικής ειπών πως «λυπάμαι για τον Τσίπρα, η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο», αριστερός βλέπεται κι αυτός αλλά με κεφαλαιώδη εμβέλεια. Τελικά πολλοί παριστάνοντες στους σοσιαλιστάδες είναι κεφαλαιούχοι. Και συ λαέ βασανισμένε στημένος στα συσσίτια του Ιερώνυμου στητός μέσα στη βροχή και το λιοπύρι για μια μπουκιά ψωμί κι ένα ποτήρι νερό.
αι σαν να μην έφτανε ο Μίκης, εμφανίστηκε και ο πολιτικός πατήρ του Αλέξη, ο Αλέκος ο αγραβάντωτος αλλά και ξεκάλτσωτος και έριξε κατάρα στον πολιτικό υιό του λέγοντας «ο Τσίπρας κι η παρέα του εγκληματούν και οι εγκληματίες κάθονται στο σκαμνί». Πω, πω, τον Αλέξη τον ισοπέδωσε.
Δεν μπορούσε να λείψει και η Φώφη του ΧΑΣΟΚ των ερειπίων και της διάλυσης, βγήκε κι αυτή και είπε την κατάρα της πως «εκχωρούν τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια- Μεγάλη επιτυχία Σόιμπλε το υπερ-Ταμείο. Η κυβέρνηση υποθηκεύει και εκχωρεί για 99 χρόνια, εθνικό πλούτο, για να πάρουν οι δανειστές πίσω τα χρήματά τους». Εκτός εάν η Φώφη στείλει τους δανειστές στο Καστελόριζο εκεί που είχε σταθεί ο George και έβγαλε εκείνο το μαύρο διάγγελμα. Αχ Ελλάδα, Ελλάδα σε τι χέρια έχεις πέσει! Βλέπω τον πρέσβη Ντέιβιντ Πιρς να πάει τάμα στην Παναγία Σουμελά
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου