Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Μαΐου, 2016

  • Οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου και οι διαδικασίες για την εγγραφή των μαθητών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, οριστικοποιήθηκαν με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εμφανίζεται με αναμμένο τσιγάρο μέσα στο υπουργείο, αδιαφορώντας για το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, και μάλιστα εντός του υπουργείου που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
  • Σημεία λοίμωξης εμφάνισε σύμφωνα με πληροφορίες η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική έπειτα από έμφραγμα και επέμβαση αγγειοπλαστικής.
  • Με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση, που έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, κράτησε περίπου μισή ώρα, σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν το προσφυγικό και θέματα της οικονομίας.
  • Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κάτοικοι του νησιού της Λέρου λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου του νησιού και κυρίως λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου.
  • Κόσμος

    • Αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας τμήμα του Λευκού Οίκου, καθώς ένα άτομο φάνηκε να ρίχνει ένα μεταλλικό αντικείμενο πάνω από τον φράχτη. Όπως έγινε γνωστό, οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν ένα άτομο.
    • Καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να εφαρμόζει μεθόδους αντισύλληψης, ούτε να προβαίνει σε οικογενειακό προγραμματισμό, διαμηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους μουσουλμάνους να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά. «Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο του Θεού»...
    • Ιδιαίτερα σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά αυτών που «με ουτοπίες για μια ΕΕ χωρίς κράτη-έθνη, ρίχνουν την Ευρώπη στα χέρια των λαϊκιστών». Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, ο τέως πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποίησε για τον Ευρωσκεπτικισμό.
    • H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης σε φαβέλα, πράξη που κατέγραψαν σε βίντεο. Μεταξύ των ατόμων είναι και ένας 20χρονος  με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση.
    • Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του παράνομη επίσκεψη σε «χώρα» του εξωτερικού και ως είθισται θα μεταβεί στο ψευδοκράτος, όπως πράττει ο εκάστοτε νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

    Οικονομία

    • Επαναλαμβάνονται από την Τρίτη -μετά από 2,5 μήνες αποκλεισμού- τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στόχος είναι στο τέλος της εβδομάδας να δρομολογούνται επτά από τα εννέα τρένα που έκαναν δρομολόγια.
    • Η Τρίτη 31η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 2ου διμήνου 2016 στον ΟΑΕΕ.

    Αθλητισμός

    • Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την απαγωγή του Αλαν Πουλίδο στο Μεξικό. Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού φαίνεται να πέτυχε ο ίδιος την απελευθέρωσή του, χτυπώντας έναν από τους απαγωγείς και χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο.
    • Με ένα χαλάρωμα, ουσιαστικά ξεμούδιασμα και αποθεραπεία άρχισε και τέλειωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για τον τελευταίο αγώνα των πλέϊ-οφ με αντίπαλο τον ΠΑΟ στην γεμάτη και πάλι Τούμπα.
    • «Νέα εποχή» δρομολογείται από σήμερα σε διοικητικό επίπεδο για την Βέροια, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θεόδωρος Καρυπίδης, υπέβαλε την παραίτηση του. Στην σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενώ η δήλωση του κ.Καρυπίδη, έχει ως εξής:
    ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου