Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός του ΟΧΙ, 28ης Οκτωβρίου, 1940 στη Βοστώνη

Ζήτω ο απανταχού Ελληνισμός

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, 1940

Με ενθουσιασμό έγινε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, 1940 στη Βοστώνη. Χθες Κυριακή στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο έγινε ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, 1940 υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βοστώνης.
Η εκδήλωση άρχισε στην ώρα της (3:00μ.μ.) και συμμετείχαν απογευματινά σχολεία και το ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο του Lowell.
Η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού υπό την 
διεύθυνση του Δρ. Γραμμένου Καράνου άνοιξαν το πρόγραμμα με του Εθνικούς ύμνου Ελλάδος και Αμερικής και τροπάρια. Ακολούθησε προσευχή από τον μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη 
Καυκά ο οποίος συνέδεσε το ΟΧΙ του 1940 με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Κάλεσε τον Ελληνισμό να πει το δικό του ΟΧΙ στην αφομοίωση και να βοηθά την Ελλάδα ανεξάρτητα ποιος είναι στη πολιτική σκηνή. Ζήτησε να κρατήσουμε τη δάδα του Ελληνισμού αναμένει και να κρατήσουμε τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού, τη γλώσσα, τη πίστη, τον πολιτισμό. "Κάποτε ένας μεγάλος πολιτικός είπε: οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν Ήρωεες αλλά οι Ήρωεες πολεμούν σαν Έλληνες", αυτό το ξέχασαν οι μεγάλες δυνάμεις και δημιουργούν προβλήματα με την οικονομία. "Ε, λοιπόν, μπορεί στην Ελλάδα να τα έχουν βάλει όλα στο τιμολόγιο, σε εμάς όμως η καρδιά μας κτυπάει Ελλάδα και δεν μπορεί κανένας να μας την πάρει και θα αντισταθούμε. Βοηθήστε να κρατήσουμε τον Ελληνισμό" είπε.
Στη συνέχεια χαιρετισμό 
απηύθηνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων της Νέας Υόρκης κ. Πέτρος Γαλάτουλας. Ακολούθησε χαιρετισμός από τη Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ιφιγένεια Καναρά.
Το πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων 
Μανουσσάκης καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Holy Cross του Worcester Massachusetts. Η ομιλία ήταν στην Αγγλική. 

Ακολούθησαν ποιήματα και τραγούδια στην Ελληνική από μαθητές και μαθήτριες και χοροί από τρία χορευτικά συγκροτήματα.
Την παράσταση κυριολεκτικά έκλεψε η μικρή (13 χρονών) Ειρήνη 
Πεντικίδης η οποία ήταν παρουσιάστρια της Ημέρας. 

Ακολούθησε δεξίωση για όλους.

Υπεύθυνη της γιορτής ήταν η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δρ. Μαίρη 
Δεληχάτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου