Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014

  • Έκλεισε αργά το βράδυ της Πέμπτης, για περίπου μιάμιση ώρα, ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα. Μετά από την έρευνα που έγινε από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ο σταθμός άνοιξε εκ νέου λίγο μετά τις 11 το βράδυ.
  • «Σήμερα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, που κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να αλλάξουμε κεφάλαιο εις πείσμα όσων αναπαράγουν τη μιζέρια και δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση γιατί τροφοδοτούνται πολιτικά από την κρίση και την εξαθλίωση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ.
  • Νέο τζακ ποτ έβγαλε η κλήρωση της 30ής Οκτωβρίου στο Τζόκερ. Το ποσό για τους έξι τυχερούς αριθμούς αναμένεται να εκτοξευτεί στα 14 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
  • Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), το Εθελοντικό Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, τον 5ο Πανελλήνιο Δημόσιο Θηλασμό.
  • Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι φοιτητές που διέκοψαν το πρωί της Πέμπτης τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στο Βήμα. Πρόσθεσε ότι δεν θα ανεχτεί ξανά τέτοιο επεισόδιο.

Κόσμος

  • Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο στρατός, μετά τις ταραχές στην Μπουρκίνα Φάσο. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε τη διάλυση του Κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μιας νέας, μεταβατικής κυβέρνησης που θα παραμείνει στην εξουσία το πολύ για 12 μήνες, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού εναντίον του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ.
  • Σε συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία, Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Δύο Βραζιλιάνες κατάδικοι, οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν είχαν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας τους για την εμπλοκή τους σε ειδεχθή εγκλήματα, παντρεύτηκαν πριν από λίγες ώρες εντός των φυλακών Τρεμέμπε του Σάο Πάολο.
  • Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανοίγει πάλι την Πλατεία των Τζαμιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας όμως την πρόσβαση στους άνδρες κάτω των 50 ετών, μετά την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στο Όρος του Ναού, μετά και την απόπειρα δολοφονίας εβραίου εποίκου. Ο Αμπάς είχε δηλώσει ότι η απόφαση ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».
  • Στα επεισόδια της Τετάρτης ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων χαλυβουργείου αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, σε ομιλία του στη Γερουσία. «Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν προσπαθεί να ξυλοκοπήσει με γκλομπ τους εργάτες» είπε. Νέες διαδηλώσεις ετοιμάζει το συνδικάτο Fiom-Cgil.

Οικονομία

  • Στα οφέλη που θα προκύψουν για τη Δυτική Ελλάδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, οι έρευνες στο Πατραϊκό Κόλπο θα ξεκινήσουν το 2015, ενώ το κοίτασμα των υδρογονανθράκων αποτιμάται στα 14 δισ. ευρώ.
  • H Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία, δήλωσε από το Ηράκλειο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλ.Τουρκολιάς, και αναφερόμενος στην επιτυχή για τις ελληνικές τράπεζες έκβαση των stress tests, τόνισε πως η ΕΤΕ έχει το μεγαλύτερο σε απόλυτο μέγεθος κεφαλαιακό πλεόνασμα από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.
  • Η σχέση της Ελλάδας με τους πιστωτές βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώνεται, η τρόικα προετοιμάζει την τελική αξιολόγηση και η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της το τι μέλλει γενέσθαι. Σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρεται στη συνομιλία του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο αλλά και στους φόβους των πιστωτών.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι» ανάμεσα στη Βερόνα και τη Λάτσιο, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα στο Campionato. Με τους Μόρα και Ταχτσίδη βασικούς (στον πάγκο ο Χριστοδουλόπουλος), αλλά τον δεύτερο να αντικαθίσταται στο 78' από τον Ιονίτα καθώς ο Αντρέα Μαντορλίνι επέλεξε να βάλει ακόμη έναν επιθετικό μετά την αποβολή του Καβάντα (68'), οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Λούλιτς στο 43', για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι ο Τόνι στο 69'.
  • Το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της διοργάνωσης. Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο. Υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν από τον 2ο όμιλο έβαλε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Ερμιονίδα είχε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Απόλλωνας Σμύρνης όμως έφυγε νικητής από το γήπεδο. Η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ερμιονίδας. Ματαιώθηκε ο αγώνας της Νίκης Βόλου απέναντι στη Ζάκυνθο.
  • Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι «ΝOVA» μίλησε για το πώς αντεπεξέρχεται η ομάδα του στις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και για τον πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (19:30).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου