Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Ομπάμα αγκάλιασε τη νοσοκόμα που «νίκησε» τον Εμπολα

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2014

Μια ζεστή αγκαλιά από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, περίμενε στο Λευκό Οίκο την νοσηλεύτρια του Τέξας, Νίνα Φαμ, η οποία ανέρρωσε πλήρως από τον ιό του Εμπολα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Οβάλ Γραφείο. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα, που ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό σε νοσοκομείο του Ντάλας, είναι πλέον καλά στην υγεία της.
Εδώ και πολλές ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν στο φόβο ή στην υστερία, επιμένοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι οι αμερικανικές υποδομές είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο νέο κρούσμα.
"Σφίγγω το χέρι, αγκαλιάζω (...) τις νοσοκόμες για να χαιρετίσω το γενναίο έργο που ανέλαβαν φροντίζοντας έναν ασθενή. Ακολούθησαν τα πρωτόκολλα. Ήξεραν τι έκαναν και αισθάνομαι απολύτως ασφαλής", είχε δηλώσει ο Ομπάμα πριν από δέκα ημέρες.
Από τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο επανέλαβε ότι οι αρχές είναι "απολύτως προετοιμασμένες" να αντιμετωπίσουν τον Έμπολα, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ένας Νεοϋορκέζος γιατρός ασθένησε μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. "Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε" τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ, 33 ετών, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Μανχάταν και η κατάστασή του θεωρείται "στάσιμη", σύμφωνα με τη Μέρι Μπάσετ, την Επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης. Εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη αφού παρουσίασε υψηλό πυρετό και γαστρεντερικές διαταραχές έξι ημέρες μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα όπου βοηθούσε την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα φροντίζοντας ασθενείς με Έμπολα.
Ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες υγείας θα παρακολουθούν όλους όσοι φτάνουν στην πόλη από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία, δηλαδή τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα. Όπως είπε, οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί, συνήθως από τηλεφώνου και θα διαρκούν 21 ημέρες μετά την άφιξη των προσώπων αυτών στη Νέα Υόρκη, ώστε οι αρχές να διασφαλίσουν ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
Ο δήμαρχος τόνισε και αυτός ότι ο Έμπολα μεταδίδεται δύσκολα, υπενθυμίζοντας ότι θα πρέπει κάποιος να έρθει σε απευθείας επαφή με σωματικά υγρά ενός ανθρώπου που παρουσιάζει ήδη συμπτώματα, όπως πυρετό, διάρροια ή μυικούς πόνους.
Ενα κοριτσάκι δύο ετών έχασε τη μάχη στο Μαλί
Εν τω μεταξύ, ένα κοριτσάκι δύο ετών, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα στο Μαλί, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι το παιδί πέθανε στην πόλη Καγιές του δυτικού Μαλί, γύρω στις 4 το απόγευμα.
Μέχρι στιγμής η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Ένας κάτοικος της πόλης είπε όμως ότι οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν την είδηση.
Νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στο Μαλί είχε διασχίσει με λεωφορείο τη χώρα ενώ παρουσίαζε ήδη συμπτώματα και υπήρξαν πολλές περιστάσεις κατά τις οποίες μπορεί να εξέθεσε σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους.
Ο ΠΟΥ κάλεσε τις αρχές του Μαλί να επιταχύνουν την κατασκευή μιας μονάδας απομόνωσης των ασθενών στην πρωτεύουσα, το Μπαμακό, και να ενημερώνουν τους κατοίκους της χώρας για την εξέλιξη της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου