Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, 2014

  • Στα βόρεια και ανατολικά της χώρας περιορίζεται η κακοκαιρία, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
  • Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Λευκωσία ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν κατάφερε να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λόγω ρινορραγίας από υπέρταση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ότι ο κ. Αναστασιάδης «είναι πολύ καλά στην υγεία του».
  • Μια επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε με την επιστροφή στην κανονική ώρα από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Με τη λήξη της θερινής ώρας, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω στις 04.00 ώστε να δείχνουν 03:00.
  • Το σκηνικό σύγκρουσης στήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, οπότε αποσύρθηκε από νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μία παράγραφος από την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και προέβλεπε την εξαίρεση διοικητικών πράξεων από τηδημοσίευσή τους στη «Διαύγεια». Κι ενώ αυτά διαδραματίζονται εντός συνόρων, το πρόγραμμα ανοικτών δημόσιων δεδομένων αποσπά άλλη μία τιμητική διάκριση στο εξωτερικό.
  • Νέο κείμενο του προφυλακισμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκου Μαζιώτη αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δικτυακό τόπο Indymedia. Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε κοινό κείμενο των Κουφοντίνα και Γουρνά, στο οποίο προειδοποιούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, αναφέρονται στην υπόθεση του Σ.Ξηρού, καθώς και στην απαγόρευση τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκο Μαζιώτη.

Κόσμος

  • Στιγμές αγωνίας, οργής και θλίψης περνούν οι γονείς των τεσσάρων παιδιών τα οποία πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από συμμαθητή τους στο Σιάτλ των ΗΠΑ την Παρασκευή. Η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως δήλωσε η επικεφαλής της κλινικής όπου νοσηλεύονται.
  • Οι μόλις έξι βόρειοι λευκοί ρινόκεροι που έχουν απομείνει στον κόσμο αναγκάζουν τους επιστήμονες να μηχανευτούν τρόπους για την διατήρηση του είδους τους.
  • Ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ δήλωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου σε έξι ακόμα πολιτείες, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των πολιτειών όπου τα ομόφυλα παντρεμένα ζευγάρια πληρούν τις προϋποθέσεις για ομοσπονδιακά επιδόματα.
  • Με το Ναυτικό της Σουηδίας να ερευνά ματαίως τις προηγούμενες ημέρες ένα υποβρύχιο - φάντασμα, το οποίο φέρεται να έκανε την εμφάνισή του στα σουηδικά χωρικά ύδατα, ανοικτά των ακτών της Στοκχόλμης, ήλθαν στη μνήμη οι περιπτώσεις υποβρυχίων που θεωρούνταν χαμένα αλλά τελικά βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια ερευνών.
  • Εδώ και ακριβώς δύο αιώνες αποτελεί την κατοικία του βρετανού πρέσβη στο Παρίσι. Ωστόσο το μεγαλοπρεπές Οτέλ ντε Σαρός δεν είναι μόνο η διπλωματική έδρα των Βρετανών, αλλά αποτελεί κι ένα υπέροχο κτίριο που κρύβει μπόλικη… σκανδαλιστική ιστορία.

Οικονομία

  • Το μεσημέρι της Κυριακής ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα των stress tests για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank.
  • Τη δημιουργία συνολικού πλέγματος προστασίας των δανειοληπτών προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, μετά τη νομοθέτηση των ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων στεγαστικών δανείων.
  • Επαναφέρει από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου τις απευθείας πτήσεις της από την Αθήνα προς το Κάιρο η Αegean μετά από διακοπή 3 ετών. Η επαναφορά της πτήσης εντάσσεται στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος που τίθεται σε εφαρμογή και θα ισχύει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2015.

Αθλητισμός

  • Μετά το clasico της Ισπανίας και τον θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα, σειρά παίρνει το δικό μας «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή, στις 19:30 στο «Γ.Καραϊσκάκης» οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τους Σαλίνο, Σιόβα και Μπενίτες, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντίνα και Μπεργκ, αλλά θα έχει στη διάθεσή του τον Μέντες. Live ο αγώνας από το sports.sansimera.gr
  • Δύο βαθμούς άφησε η Ρόμα στην έδρα της Σαμπντόρια στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Campionato, και έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στην βαθμολογία αφού έπιασε στην πρώτη θέση τη Γιουβέντους, η οποία ωστόσο υποδέχεται την Κυριακή την Παλέρμο. Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Κάλιαρι πέτυχε 4 γκολ εκτός έδρας επί της Έμπολι και με το επιβλητικό 4-0 πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ η Σασουόλο πέρασε με 3-1 από την έδρα της Πάρμα.
  • Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του Championnat, με 3-0, επί της ισόβαθμης μέχρι σήμερα Μπορντό (21 έναντι 18, πλέον, η διαφορά τους). Με τέρματα των Βερετού στο 43` με πέναλτι και Μπαμού στο 75`, η Ναντ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Εβιάν και σκαρφάλωσε στην τρίτη του βαθμολογικού πίνακα. Η Μονακό πέρασε άνετα με 3-1 από την έδρα της Μπαστιά, ενώ η Ρεμς επικράτησε με γκολ στο 90' της Μονπελιέ. Τέλος η Καέν νίκησε με 2-1 τη Λοριάν
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου